Recept: Kaasschotel

Recept: Kaasschotel


Kaas, kaas, kaas en nog eens kaas

In Nederland zijn wij echt fan van kaas. Natuurlijk maken ze dat in andere landen ook. In Frankrijk of Italië bijvoorbeeld, maar dat zijn toch echt andere kazen dan die Goudse kaas van ons. Nu kom ik niet vaak in Amerika maar het schijnt dat hun kaas heel erg naar plastic smaakt. Of ze dat nou lekker vinden of niet beter kunnen, ik weet het niet. Maar een heerlijke kaasschotel maak je natuurlijk met (gerookte) Goudse kaas.

Kaasschotel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 6 plakjes gerookt spek
  • 3 uien (fijngesneden)
  • 1,3 kilo roodbruin aardappelen (geschild, gesneden in blokjes)
  • 200 ml zure room
  • 80 ml volle melk
  • 75 gram boter
  • 450 gram gerookte gouda kaas (geraspt)
Instructies
  1. Zet de oven aan op ongeveer 200 graden.
  2. Pak een ovenschaal en boter deze in.
  3. Bak spek in zware grote koekenpan tot ze goudbruin en krokant.
  4. Leg het nu op keukenpapier om uit te lekken.
  5. Snij het spek. Leg in een middelgrote kom.
  6. Voeg hier je ui aan toe.
  7. Leg aardappelen in grote pan en voeg genoeg koud water om te dekken.
  8. Bestrooi ze met zout. Zet de deksel erop en laat het nu zo'n 15 a 20 minuten koken.
  9. Laat ze daarna goed uitlekken.
  10. Doe ze nu terug in de grote pan en zet het op een laag vuur.
  11. Meng driekwart van je gerookte Gouda en je spek toe met behulp van een aardappelstamper,. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Verspreid aardappel mengsel in ingevette ovenschaal.
  13. Strooi de resterende kaas over de ovenschaal.
  14. Plaats nu de ovenschaal in de oven.
  15. Bak het geheel tot de kaas gesmolten is en de randen van aardappelen borrelen (ongeveer 30 minuten)

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 2 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.