Parmezaanse Kip

Parmezaanse KipWil jij iets echt lekkers op tafel zetten vanavond, maar eet je de laatste tijd al heel vaak kip? Dan moet je gewoon lekker variëren met kip. Door deze Parmezaanse Kip zal het niemand opvallen dat je nog een keer kip eet, omdat deze versie gewoon zo anders is dat andere soorten kip. Dus waar wacht je nog op en maak deze Parmezaanse Kip!

Recept Parmezaanse Kip

3.0 from 1 reviews
Parmezaanse Kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 4 helften kippenborst zonder vel
  • zout en peper
  • 130 gram bloem
  • 90 gram Italiaans gekruide paneermeel
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • meer Parmezaanse kaas om over de kip heen te strooien
  • 4 gram gesneden mozzarella kaas
  • marinara of spaghettisaus
  • jouw favoriete pasta
Instructies
  1. Breng de kip op smaak met zout en peper.
  2. Rol de kip door de bloem en schudt het overtollige bloem eraf.
  3. Rol de kip vervolgens in het ei/melk mengsel.
  4. Rol de kip hierna in het paneermeel/Parmezaanse kaas mengsel.
  5. Verhit de boter en olijfolie in een grote diepe koekenpan.
  6. Bruin de kip op matig vuur tot ze goudbruin kleuren aan beide kante in ongeveer 2 à 3 minuten.
  7. Leg ze vervolgens op een bord en houdt ze warm.
  8. Voeg de saus toe aan de pan.
  9. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten sudderen.
  10. Voeg de kipfilet aan de saus toe en strooi hier Parmezaanse kaas overheen.
  11. Leg een plakje mozzarella over elk stuk kip.
  12. Dek de pan af en laat dit ongeveer 8 à 10 minuten staan totdat de kip gaar is.
  13. Serveer met jouw favoriete pasta, zoals linguine.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen + nineteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.