Zalm spinazie lasagne

Zalm spinazie lasagne
Zalm spinazie lasagne is een lekkere én gezonde lasagne met – je raadt het al – spinazie en zalm. De zachte smaken van de zalm en de spinazie passen perfect bij elkaar, waardoor dit een van mijn favoriete gerechten is. Het is dan ook nét iets anders, wat het altijd weer leuk maakt om dit gerecht op tafel te zetten!

Zalm spinazie lasagne

5.0 from 1 reviews
Zalm spinazie lasagne
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 600 g bladspinazie (vers)
  • 6 tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 250 g ricotta
  • 9 lasagnebladen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 g gerookte zalm, in plakken
  • 75 g geraspte kaas
  • peper en zout
  • snufje nootmuskaat
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de knoflookteentjes.
  3. Voeg de spinazie toe (in delen) en bak totdat deze geslonken is.
  4. Lek de spinazie uit in een vergiet en druk het vocht eruit.
  5. Doe de ricotta bij de spinazie en breng dit op smaak met een snufje zout, peper en nootmuskaat.
  6. Besmeer een ovenschaal met olijfolie en leg op de bodem drie plakken lasagne.
  7. Snijd de tomaten in plakjes en beleg hiermee de lasagnebladen.
  8. Besmeer nu met een derde van het spinaziemengsel, waarna je de helft van de plakken zalm erover verdeelt.
  9. Bedek met een laag lasagnebladen en maak weer een laag, maar nu met een derde van de spinazie, tomaat en de resterende zalm.
  10. Doe de laatste drie lasagnebladen erop en maak af met een laag spinazie en een laag tomaat.
  11. Strooi er nog een beetje geraspte kaas over en bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 + one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.