Vissoep

Vissoep

Het recept voor deze vissoep is erg makkelijk om te maken en de ingrediënten kun je voordelig inslaan. We maken deze vissoep met kabeljauwfilet en die is vaak in de aanbieding bij de AH en uit de diepvries is hij ook voordelig. Deze soep is voor 4 volle soepkommen en eventueel kun je er nog een lekker stokbroodje bij serveren om in de soep te dippen. Zeezoutboter is ook erg aan te raden om je stokbrood mee te smeren omdat het goed bij de vissmaak van de soep past. Hopelijk ga je net zoveel van deze vissoep genieten als dat wij hebben gedaan!

Vissoep

4.0 from 1 reviews
Vissoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 1 prei
  • 250 gram winterpeen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 400 pastasaus kruiden
  • 1 liter visbouillon
  • 1 aardappel
Instructies
  1. Laat de kabeljauwfilet ontdooien of zorg dat hij al ontdooid is.
  2. Snij de prei in ringen en de winterpeen in blokjes.
  3. Verwarm een soeppan met olie en fruit de prei en winterpeen in 5 minuten.
  4. Snij de aardappel in blokjes. Voeg ze samen met de pastasaus, bouillon en de helft van de kabeljauw toe in de soeppan.
  5. Laat het koken voor 15 minuten op een laag vuur.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer het met een staafmixer.
  7. Breng het op smaak met een beetje peper en zout.
  8. Zet de soeppan terug op het vuur en voeg de andere helft van de gesneden kabeljauw toe. Laat het koken voor 10 minuten op laag vuur.
  9. Voor het server controleer je of de kabeljauw wel gaar is, anders nog even op het vuur laten staan.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 430 Vet: 7 Verzadigde vetzuren: 2 Koolhydraten: 55 Vezels: 7

Veel plezier met deze lekkere vissoep!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.