Tiramisu met lange vingers

Tiramisu

Tiramisu is een van mijn favoriete toetjes en daarom maak ik hem ook graag zelf. Dat kun jij nu ook eenvoudig doen met mijn recept voor tiramisu met lange vingers. Het bereiden duurt niet zo lang alleen moet je het voor minimaal 8 uur laten opstijven in de koelkast. Het beste is dus om het een dag van te voren te maken of in de ochtend. Deze tiramisu is voor 6 personen die van gemiddelde grote stukjes houden, heb je grote eters of tiramisu liefhebbers, houd dan rekening mee dat je er met 3 personen van kunt eten. Ik ben ieder geval erg benieuwd wat jullie van mijn zelfgemaakt tiramisu vinden.

Tiramisu

5.0 from 1 reviews
Tiramisu voor 6 personen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 300 gram mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 1 kopje sterke koffie
  • 3 eetlepels Cacaopoeder
  • Scheutje drank bijvoorbeeld marsala wijn, amaretto of licor 43
Instructies
  1. Splits het eiwit en eigeel van alle 3 de eieren en klop het eiwit in een kom totdat je de kom op zijn kop kunt houden. Zet het vervolgens in de koelkast.
  2. Klop het eigeel samen met de 4 eetlepels suiker tot een luchtige massa.
  3. Meng de mascarpone toe aan het eigeel en vervolgens meng je ook het eiwit er doorheen.
  4. Doe het kopje sterke koffie in een schaal samen met de drank zodat je een laagje van een halve centimeter hebt. Leg de lange vingers met de niet besuikerde kant er in. Haal ze er na een minuut weer uit en leg ze op een bordje. Leg nu weer een nieuwe laag lange vingers in de schaal.
  5. Schep er een laag van het mascarpone mengel er overheen en bedek die laag weer met de lange vingers die je op een bordje had gelegd.
  6. Verspreid de rest van het mascarpone mengsel over de tweede laag lange vingers en zeef daar een laagje cacaopoeder overheen.
  7. Zet de Tiramisu nu voor minimaal 8 uur in de koelkast zodat het goed kan opstijven.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 480 Vet: 25 Verzadigde vetzuren: 10 Koolhydraten: 30

Laat je weten in een reactie of je mijn tiramisu met lange vingers lekker vond?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

fourteen + 4 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.