Taco Pizza

Taco PizzaDeze verrassende pizza is afkomstig uit Mexico en combineert twee wereldgerechten met elkaar. De Italiaanse pizzabodem wordt gebruikt voor een typisch Mexicaans gerecht, namelijk taco’s. De tomatensaus wordt hierdoor ook vervangen door taco saus. Er zitten meerdere soorten kaas op deze pizza, maar ook zeker tomaten. De zure room die samen met de chips de pizza afmaken, zijn een bekende combinatie wanneer je tortilla chips besteld in een restaurant. Wanneer je van pittig eten houdt, kun je ook van jalapeno pepers toevoegen.

Taco Pizza

5.0 from 2 reviews
Taco Pizza
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 115 gram taco saus
  • 250 gram gekookte en gesneden kalkoen
  • 50 gram mozzarella
  • 170 gram cheddar kaas
  • 115 gram zure room
  • 75 gram gesneden sla
  • 1 middelgrote tomaat, gesneden
  • 40 gram tortilla chips
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de pizzabodem op (klaargemaakt naar aanwijzingen op het pak).
  3. Mix in een kleine kom de taco saus en de kalkoen.
  4. Verspreid het kalkoenmengsel over de pizza, behalve 2,5 cm van de rand van de pizza.
  5. Leg hier de kaas bovenop.
  6. Bak de pizza 8 a 10 minuten totdat de kaas is gesmolten en de pizza helemaal verwarmd is.
  7. Plaats de zure room met een lepel op de pizza.
  8. Leg hier vervolgens de sla, tomaten en tortilla chips bovenop.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 472 Vet: 14 Koolhydraten: 64 g Vezels: 2 g Proteïne: 16 g Cholesterol: 34 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

two × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.