Speltpizza met Parmaham

speltpizzaEen knapperige dunne bodem, verse mozzarella, flinterdunne parmaham en kruidige basilicum … Klinkt lekker, toch? Deze speltpizza is leuk om te maken als je er tijd voor hebt én erg gezond om te eten! In speltdeeg zitten namelijk veel meer voedingsstoffen dan in volkoren of normaal deeg.

Recept Speltpizza met Parmaham

4.5 from 2 reviews
Speltpizza met mozzarella, parmaham en basilicum
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
Deeg:
  • 250 gram speltbloem (te krijgen bij onder andere reformwinkels)
  • ½ zakje (3,5 g) gedroogde gist
  • ½ theelepel basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ca. 150 ml lauwwarm water
  • bakpapier
Tomatensaus:
  • 200 gram blokjes tomaat of tomatenpuree
  • ½ teentje knoflook, fijn geperst
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • snufje zout
Topping:
  • 1 bol buffelmozzarella (in plakjes)
  • ½ zakje rucola
  • 70 gram parmaham, in plakken
  • bosje basilicum
  • 75 ml olijfolie
  • snufje zout
  • ½ teen knoflook, fijngeperst
Ook nodig:
  • Blender/staafmixer en deegroller
Instructies
  1. Mix de ingrediënten onder het kopje tomatensaus door elkaar en breng het op smaak.
  2. Zet de saus in de koelkast totdat de twee pizzabodems klaar zijn.
  3. Om het deeg te maken, pak je ten eerste een grote kom.
  4. Zeef het zout en de speltbloem in de kom en maak hier een kuiltje in.
  5. Pak een andere kom en doe hier de gist, olijfolie, basterdsuiker en het water in.
  6. Laat dit geheel even een paar minuten rusten.
  7. Giet het mengsel vervolgens in de gemaakte kuil in de grote kom.
  8. Pak een vork en roer het tot een geheel.
  9. Kneed het deeg nu minstens 5 minuten lang met je handen. Het deeg is klaar wanneer het elastisch en glad is.
  10. Plaats het deeg in een andere kom en doe hier een vochtige theedoek overheen.
  11. Het deeg is klaar wanneer het in oppervlakte is verdubbeld in ongeveer 3 kwartier.
  12. Doe de oven aan en verwarm deze op 250 °C.
  13. Bestuif een oppervlakte met bloem en pak het deeg er weer bij.
  14. Leg het deeg op dit oppervlak en kneed met handen de licht uit het deeg.
  15. Maak er vervolgens een rol van.
  16. Verdeel het deeg vervolgens in 2 stukken en maak hier allebei een bal van.
  17. Pak een stuk bakpapier en doe hier wat olie op.
  18. Leg de deegballen op het papier en maak ze zo plaat mogelijk met een deegroller.
Topping:
  1. Open de blender en doe hier het zout, knoflook, olijfolie en de basilicum met steel er. Mix het geheel door elkaar.
  2. Smeer de tomatensaus over de pizzabodems.
  3. Leg de mozzarella over de pizzabodems.
  4. Doe wat basilicumolie over de pizza heen en stop de pizza in de oven totdat de bodem bruin en knapperig is.
  5. Haal de pizza uit de oven en leg de parmaham en de rucola op de pizza.
  6. Maak het af met een scheutje olijfolie.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 + eight =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.