Spaghetti met zeevruchten

Spaghetti met zeevruchtenHet beste uit de zee haal je natuurlijk naar boven met dit recept voor Spaghetti met zeevruchten. Ben je niet zo goed met mosselen? Dan kun je gewoon een zakje zeevruchten bij de supermarkt halen natuurlijk!

Recept Spaghetti met zeevruchten

3.0 from 1 reviews
Spaghetti met zeevruchten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2 borden
Ingrediënten
  • 450 gram pasta * spaghetti, linguini of cappellini
  • 450 gram kokkels
  • 450 gram mosselen
  • 450 gram garnalen
  • 900 gram rijpe tomaten
  • 5 teentjes knoflook
  • 7 eetlepels goede olijfolie
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1 ui, fijngesneden
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 bosje Italiaanse peterselie, fijngehakt totdat opleveren het 5 gram oplevert
  • 1 citroen
  • Parmigiano Reggiano
  • zeezout, grof grijs zout
  • versgemalen zwarte peper
Instructies
  1. Week de kokkels en mosselen in water gedurende 30 minuten, dit helpt om ze van het zand te ontdoen.
  2. Schrob de schelpen, trek elke baard van de mosselen en gooi de geopende schelpen weg (dode mosselen).
  3. Spoel de garnalen schoon en ontdoe ze van hun jasje.
  4. Neem een ​​tandenstoker, steek het ene uiteinde door het midden op de achterkant van de garnalen om het spijsverteringskanaal er uit te halen.
  5. Leg de garnalen aan de kant.
  6. Verwarm in een middelgrote pan 3 eetlepels olijfolie, voeg de uien en knoflook toe en bak totdat ze zacht en goudbruin zijn in ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg de gehakte tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de wijn te blussen en te dekken. Simmer de saus gedurende 15 minuten.
  9. Kook water met zout in een grote pan en kook de pasta tot net voor al dente.
  10. Reserveer een kopje pasta water.
  11. In de tussentijd verhit je een grote hapjespan met 1 eetlepel olijfolie.
  12. Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook deze gedurende 3 minuten of totdat de mosselen gewoon open gaan.
  13. Doe de mosselen in een schaal.
  14. In dezelfde koekenpan, verhit je 1 eetlepel olijfolie.
  15. Voeg de kokkels toe, dek af en laat gedurende 3 minuten of tot de kokkels net geopend zijn.
  16. Doe de kokkels in dezelfde schaal als de mosselen.
  17. Voeg in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olijfolie toe en verhit dit.
  18. Voeg de knoflook toe en bak totdat deze begint te geuren.
  19. Voeg de garnalen toe gevolg door zout en peper en bak totdat ze iets gaar en roze van kleur zijn. De garnalen zijn nu enigszins doorzichtig en beginnen net te krullen na ongeveer 2 minuten.
  20. Haal ze van het vuur en doe ze in een kom.
  21. Doe in dezelfde grote koekenpan 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur.
  22. Schep hier 350 tot 450 ml tomatensaus in, voeg de helft van de gekookte pasta hier aan toe, de helft van de schelpdieren en garnalen.
  23. Voeg 80 ml voorbehouden pasta water toe en kook de saus verder.
  24. Haal het van het vuur, breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper, bestrooi met peterselie, vers geraspte Parmigiano Reggiano en serveer.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eighteen − 7 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.