Spaghetti Kreeft

Spaghetti KreeftSpaghetti met kreeft, dat is pas een luxe pasta! Je moet wel even weten hoe je een kreeft klaar moet maken, maar met dit recept moet dat geen probleem zijn. Door de heerlijke kruiden waarin de kreeft gaat bakken, trekt de smaak lekker in de kreeft en weet je niet wat je proeft. De spaghetti maakt het een lekker vullend recept.

Recept Spaghetti Kreeft

4.0 from 2 reviews
Spaghetti Kreeft
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 1 grote (460 gram) verse kreeft
  • 3 eetlepels boter
  • 1 grote ui, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 800 gram tomaten, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • 240 gram crème fraîche
  • 225 gram gedroogde spaghetti
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 1 bosje verse peterselie, gesneden
  • 4 theelepels zout
  • 1 theelepel zwarte peper
Instructies
Kreeft
  1. Breng een grote pan met water aan de kook.
  2. Doe de kreeft hierin en kook deze voor 6 à 8 minuten, totdat hij helder rood is.
  3. Zodra de kreeft begint te koken, smelt je 3 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de ui en de knoflook hier aan toe. Kook en roer zodat de sappen tevoorschijn komen. Laat ze niet bruin worden.
  5. Haal de kreeft uit de pan en leg hem op een snijplank.
  6. Pak een groot mes en snijdt de kreeft in de lengte doormidden.
  7. Leg de helften van de kreeft met de vlezige kant naar beneden in de pan met de ui en de knoflook. Kook dit geheel 3 minuten.
Spaghetti
  1. Breng een andere pan met water aan de kook en doe hier een beetje zout in. Voeg de spaghetti toe en kook dit ongeveer 8 minuten of totdat de spaghetti zacht is.
Kreeft
  1. Voeg de tomaten aan de koekenpan met kreeft toe en draai het vuur hoger om het geheel aan de kook te brengen.
  2. Voeg de olijfolie, zout, peper en het kaneel toe. Laat het koken en roer regelmatig voor 5 à 7 minuten.
  3. Laat de crème frîche er langzaam ingieten terwijl je blijft roeren. De saus wordt nu een mooie, roze kleur.
  4. Draai het vuur terug naar middellaag. Houdt het warm en blijf regelmatig roeren totdat de pasta ook klaar is.
Spaghetti
  1. Giet de spaghetti af en leg dit op een groot bord. Roer de overgebleven boter en knoflook erin. Giet de tomatensaus over de spaghetti en legt de twee helften van de kreeft hierbij.
  2. Sprenkel de peterselie erover heen.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

four − three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.