Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Maak je jouw Spaghetti carbonara het liefst zelf, zodat je samen met je hele gezin kunt genieten van heerlijke, zelfgemaakte pasta? Dat kan met dit handige recept! En zeg nu zelf: dat is toch véél lekkerder dan uit een pakje?

Spaghetti carbonara

4.0 from 1 reviews
Spaghetti carbonara
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2-3
Ingrediënten
  • 350 g spaghetti
  • 30 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 125 ml room
  • 150 g pancetta, in reepjes
  • zout en peper (naar smaak)
  • 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • extra geraspte kaas
Instructies
  1. Zet ruim water op voor de spaghetti en breng aan de kook.
  2. Verwarm de oven voor op 120°C en zet daarin een (oven)schaal en eventueel diepe borden.
  3. Doe de reepjes pancetta in een pan en bak de pancetta licht krokant.
  4. Giet nu de room erbij.
  5. Roer het ei en de eidooier er los doorheen, en doe de geraspte kaas erdoor.
  6. Roer de boter los en houd apart.
  7. Kook de spaghetti al dente (beetgaar) in ruim water.
  8. Giet de pasta af en doe de pasta in een voorverwarmde schaal of kom.
  9. Roer de boter erdoor, en daarna de warme spekjes met room en het ei-kaasmengsel.
  10. Schep nog even goed om en breng op smaak met peper.

Geniet ervan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 − one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.