Recept: Pizza Roma

Recept: Pizza Roma


Authentieke pizza uit rome

Pizza in Italië kan per stad anders zijn. Om een voorbeeld te geven, de pizza roma uit Rome heeft een dunne en knapperige rand terwijl een Napolitaanse pizza een iets stevigere en smeuïge pizzabodem heeft. Daar waar de pizza uit Napoli twee varianten kent (een pizza Marghertia of Marinara) is de typische Romeinse pizza wat vrijer in de ingrediënten. In Rome gebruiken ze graag de volgende ingriedenten voor op de pizza: tomaat, mozzarella, ansjovis en kappertjes. En omdat ik persoonlijk niet zo’n fan ben van kappertjes laat ik die achterwegen en presenteer ik mijn eigen recept voor pizza roma.

Pizza Roma
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
Voor de saus
  • 2 el fijngehakte verse oregano
  • ¼ theelepel rode peper vlokken, of naar smaak
  • ¼ tl gedroogde oregano
  • 800 gram gepelde hele "San Marzano" tomaten (Een peervormige tomatensoort)
  • ½ theelepel suiker
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 ansjovisfilets
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
Voor op de pizza
  • Twee gesneden tomaten in plakjes
  • Paar druppels olijfolie
  • 200-300 gram mozzarella
  • Verse basilicum blaadjes
  • Verse Parmezaanse kaas
Instructies
Als eerste de speciale tomaten saus
  1. Pak een grote pan erbij en zet dit op een middellaag vuur.
  2. Doe nu olijfolie in de pan samen met je ansjovisfilets.
  3. Roer de ansjovisfilets goed om en voeg nu de fijngehakte knoflook toe.
  4. Na een minuutje begint het te bakken. Nu voeg je de verse oregano toe.
  5. Zet het vuur nu op de meest lage stand en voeg rode peper vlokken toe. Als je niet tegen pittig kan dan laat je de rode peper vlokken achterwegen.
  6. Voeg nu de gedroogde oregano toe (heeft een iets andere smaak en reactie dan verse oregano).
  7. Doe nu je tomaten in een andere kom en knijp deze tomaten fijn tot er geen stukjes tomaat meer in zitten.
  8. Voeg nu je tomaten toe aan de grote pan.
  9. Lekker de saus doorroeren zodat alle ingrediënten met de tomaten hebben gebonden.
  10. Zet het vuur iets hoger (halverwege) tot je saus begint te pruttelen.
  11. Voeg ondertussen zout en peper en suiker toe en roer dit ook door.
  12. Roer het zo nu en dan goed door terwijl je het een half uurtje laat door pruttelen.
  13. Voor de pizza gebruik je deze saus, waarschijnlijk heb je over wat je eenvoudig kunt invriezen.
De pizza
  1. Verwarm de oven zo heet mogelijk. Het liefst 240 graden of hoger. Je kunt een pizzasteen gebruiken (extra lekker!) of bijvoorbeeld een speciale pizzaoven.
  2. Je gebruikt hiervoor pizzadeeg, dit rol je dun uit.
  3. Bedek de pizza met de tomatensaus, niet te dik, een pizza roma is van nature dun.
  4. Voeg nu de gesneden tomaten toe.
  5. En vervolgens bedek je het met dunne plakjes mozzarella en maak je het af Parmezaanse kaas.
  6. Nu doe je het in de oven. Afhankelijk van de temperatuur duurt het ongeveer 5 tot 15 minuten om de pizza af te bakken. Zodra het pizzadeeg goudbruin is zou de pizza klaar moeten zijn.
  7. Haal de pizza uit de oven en bedek de pizza nog met een paar blaadjes verse basilicum en een paar druppels goeie olijfolie.
  8. Laat het nog eventjes vijf minuten staan en dan kun je genieten van je jouw pizza roma!

Eet smakelijk en geniet ervan zoals alleen Julia Roberts dat zou kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × 1 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.