Pizza Shoarma

Pizza ShoarmaZin in een pizza shoarma, bekijk dan dit recept! Shoarma komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en komt zowel uit de Arabische als de Hebreeuwse keuken. Shoarma heeft dezelfde betekenis als kebab en betekent “draaiend”. Dit slaat natuurlijk op het draaiende verticaal opgestelde spit waar dit vlees aan geroosterd wordt. Shoarma is afkomstig van het vlees van een lam. In Nederland en België wordt echter ook vaak varkensvlees gebruikt. Dit is echter tegen de cultuur in van de islamitische landen waar shoarma oorspronkelijk vandaan komt. Shoarma op een pizza is niet compleet anders dan op een pita, maar het scheelt je wel een aantal keer een nieuw broodje vullen.

Recept voor twee Pizza’s Shoarma

4.0 from 2 reviews
Pizza Shoarma
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • ovenplaat
  • 1 pak pizzadeeg
  • 400 gram shoarmavlees
  • 1 paprika
  • 200 gram champignons
  • klein blikje tomatenpuree
  • pizzakruiden
  • wat bloem voor het pizzadeeg
  • geraspte oude kaas
Instructies
  1. Maak de pizzabodem klaar zoals op de verpakking staat.
  2. Rol er twee pizzabodems van en leg deze op de bakplaat, ingevet met wat olijffolie of vloeibare boter.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Bak de shoarma zonder boter net gaar en laat het even afkoelen.
  5. Snijd de paprika en de champignons in stukjes.
  6. Maak de tomatenpuree dunner door wat water en smeer dit op de bodem van de pizza.
  7. Hier bovenop doe je de shoarma, champignons en paprika.
  8. Breng de pizza indien nodig op smaak met een snufje zout.
  9. Strooi vervolgens de pizzakruiden over de pizza en wat kaas.
  10. De pizza kan een halfuurtje de oven in.
Voedingswaarde
Serveert: 1 slice calorieën: 198 Vet: 7,54 g Verzadigde vetzuren: 3,84 g Koolhydraten: 22,66 g Sodium: 180 mg Proteïne: 9 g

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 + three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.