Pizza Salade

pizza saladeVoor iedereen die wel van pizza houdt, maar ook graag gezond wil zijn: Pizza Salade. Een heerlijke combinatie tussen twee uitersten, namelijk veel of weinig calorieën. Met deze pizza pak je beide uitersten mee en kom je uit op een pizza met weinig calorieën, maar nog wel een paar. De pizza is snel te maken doordat je alleen maar salade op een pizzabodem hoeft te leggen. In principe zou je het zo kunnen zien. Loop naar de supermarkt, koop een kant-en-klare pizzabodem en een kant-en-klare maaltijd salade. Leg de pizzabodem op je bord. Kiep de salade leeg op de pizzabodem en eet smakelijk! Misschien dat de 25 minuten van dit recept wel een beetje overdreven zijn.

Recept Pizza Salade

4.0 from 2 reviews
Pizza Salade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem mix
  • 35 gram Parmezaanse kaas
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 1 ansjovis filet uit blik
  • ¾ van een krop Romana sla, gesneden
  • 1 grote tomaat, fijn gesneden
Instructies
  1. Verwarm de grill voor op medium-hoog.
  2. Pureer, het liefste met een keukenmachine, de Parmezaanse kaas, olijfolie, knoflook, citroensap en ansjovis.
  3. Maak vier stukken van het pizzadeeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Smeer de stukken in met olijfolie.
  4. Plaats het deeg op de grill en bak ze totdat ze aan beiden kanten bruin zijn (3 a 4 minuten per kant).
  5. Smeer dan op één kant van de pizza de ansjovis dressing. Maak dit af met tomaat en sla en de overgebleven dressing.
Voedingswaarde
Serveert: 1 pizza calorieën: 180 Vet: 15 g Verzadigde vetzuren: 3 g Koolhydraten: 7 g Suiker: 2 g Sodium: 115 mg Vezels: 3 g Proteïne: 4 g Cholesterol: 5 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

one × two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.