Pizza Rozemarijn & Aardappel

Pizza Rozemarijn & AardappelDeze pizza Rozemarijn & Aardappel onderscheidt zich van andere pizza’s doordat er geen gebruik wordt gemaakt van tomatensaus. Dit is dus goed nieuws voor de mensen die niet van rode saus houden. Voor de mensen die dit een grote teleurstelling vinden, kun je er natuurlijk gewoon tomatensaus opsmeren. De pizza kan ook vegetarisch gemaakt worden door de ham van de pizza af te laten. Deze pizza blijft verder een hele gezonde pizza en de aardappels doen het altijd goed voor als je bijvoorbeeld moet sporten na het eten van de pizza. Koolhydraten helpen hier namelijk heel goed bij. De Pizza Rozemarijn & Aardappel komt terug in heel veel aardappelgerechten en is al jaren een grote hit.

Recept Pizza Rozemarijn & Aardappel

4.5 from 2 reviews
Pizza Rozemarijn & Aardappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 120 gram aardappelen
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram prosciutto
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 theelepel lente-uitjes, gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1½ eetlepel gehakte knoflook
  • beetje zout en peper
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel bouillon korrels
Instructies
Boter
  1. Smelt 2 eetlepels boter in een pan.
  2. Voeg de uit, knoflook en tijm toe en laat dit 5 minuten bakken.
  3. Doe er vervolgens citroensap, bouillonkorrels, peper en zout doorheen en blijft het geheel verwarmen.
  4. Haal de pan van het vuur en roer er meteen de rest van de boter doorheen. Laat de pan vervolgens even staan.
Aardappels
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Schil en snijd de aardappelen.
  3. Meng de aardappelen met olijfolie en rozemarijn, peper en zout, en de helft van de oregano. Roer totdat alle aardappels goed gekruid zijn.
  4. Bak de plakjes aardappel in de oven en draai ze zo nu en dan om. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Ze zijn klaar wanneer ze bruin beginnen te worden.
  5. Haal ze uit de oven en leg ze op keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.
Pizza
  1. Bereid de pizzabodem voor en bak hem kort voor in de oven.
  2. Smeer de bodem in met de boter met knoflook en uien.
  3. Strooi de mozzarella over de bodem uit, gevolgd door de prosciutto.
  4. Hierna kunnen de overgebleven rozemarijn en oregano ook nog over de pizza.
  5. Leg dan de aardappelpartjes op de pizza en bak de pizza voor 10 minuten op 220 °C.
Voedingswaarde
Serveert: 1 pizza calorieën: 111 Vet: 1,5 g Koolhydraten: 21,5 g Suiker: 0,3 g Sodium: 197 mg Vezels: 1,5 g Proteïne: 2,9 g Cholesterol: 0 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 + nine =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.