Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro FormaggiDe Pizza Quattro Formaggi is een heerlijke pizza met allerlei soorten kaas erop. De soorten kaas staan in een restaurant meestal vast. Door de pizza zelf te maken met dit recept, kun je helemaal zelf kiezen welke kaas jij op je pizza doet. Bijvoorbeeld Mozzarella, Parmezaanse kaas, gorgonzola, pecorino, tallegio, oude kaas, geitenkaas, mascarpone en nog veel meer! Als je niet kunt kiezen, kun je er natuurlijk altijd nog een quattordici formaggi van maken natuurlijk.

Recept Pizza Quattro Formaggi

5.0 from 2 reviews
Pizza Quattro Formaggi
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 175 gram bloem
  • 10 gram gist
  • 1 dl. lauwe melk
  • zout
  • olijfolie
  • 100 gram mozzarella
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram belegen kaas
  • 100 gram gorgonzola
  • verse basilicum
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Vet de bakplaat in.
  3. Maak gistdeeg van de bloem, gist, lauwe melk en zout.
  4. Kneed het mengsel samen tot een stevig deeg en laat het een 1 uur rijzen.
  5. Kneed het nogmaals goed door en rol het uit.
  6. Leg het deeg op een ingevet bakblik.
  7. Bestrijk het deeg met olijfolie en tomatenpuree.
  8. Bedek ieder kwart met een andere soort kaas.
  9. Bestrooi met peper, basilicum en zout en besprenkel met olijfolie.
  10. Bak de pizza in circa 30 minuten gaar in de oven.
Voedingswaarde
calorieën: 916 Vet: 47,6 Koolhydraten: 82 Proteïne: 36,6

Buon appetito!

Reacties

  1. zegt

    Ik heb het ook wel eens gemaakt met rode cheddar kaas erbij. Bij de Marks en Spencer hebben ze die vers in de koeling


    100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eighteen + five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.