Pizza Mexico Colorado

Pizza Mexico ColoradoVanavond geen zin in een Italiaanse pizza, maar ben je toe aan wat iets nieuws? Maak vanavond dan eens deze Pizza Mexico Colorado. Een heerlijke pizza met de smaken uit Latijns-Amerika. Indien je een van de ingrediënten niet zo lekker vindt, kun je deze natuurlijk gewoon weglaten. Kijk wel uit dat de mais geen popcorn wordt natuurlijk.

Recept Mexico Colorado

4.0 from 2 reviews
Pizza Mexico Colorado
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1 grote pizza
Ingrediënten
  • 450 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 middelgrote tomaten, gesneden
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 850 gram refried beans (pintobonen gepureerd tot puree)
  • 14 tortilla's van 30 cm
  • 480 gram zure room
  • 700 gram geraspte kaas
  • 2 rode paprika's, zonder zaden en fijngesneden
  • 4 groene paprika's, zonder zaden en fijngesneden
  • 200 gram groene pepers, uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 3 tomaten, in stukjes gesneden
  • 190 gram gekookte kip, geraspt
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 460 gram pikante saus naar keuze
  • handjevol gesneden groene en zwarte olijven olijven
  • handjevol mais
Overige ingrediënten
  • tandenstokers
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet een bakplaat van 40 cm x 25 cm in of leg er bakpapier overheen.
  3. Kook het gehakt in een grote koekenpan op middelhoog vuur totdat het gelijkmatig bruin is geworden.
  4. Voer het overtollige vet af en voeg de ui en twee tomaten toe.
  5. Kook het geheel totdat de uien zacht zijn.
  6. Breng het geheel op smaak met zout, peper, chilipoeder en komijn.
  7. Roer de bonen er doorheen en kook het totdat alles verwarmd is.
  8. Leg 6 tortilla's op de voorbereide pan en zorg dat de tortilla's goed over de randen gaan.
  9. Verspreid het boonmengsel over de tortilla's.
  10. Spreid de helft van de zure room over de laag bonen.
  11. Bestrooi dit met ⅓ deel van de geraspte kaas.
  12. Strooi 1 eetlepel van de pepers over de pizza, gevolgd door ⅓ van de groene paprika reepjes en ⅓ van de rode peper stukjes.
  13. Als laatste voeg je de resterende tomaat toe.
  14. Maak een laag van slechts 4 tortilla's over de vulling heen en verspreid hier de resterende zure room overheen.
  15. Doe hier de gesnipperde kip overheen, weer ⅓ van de kaas, rode en groene paprika, pepers en tomaten.
  16. Doe weer 4 totrtilla's over de vulling heen en doe hier de rest van de ingrediënten op, aangevuld met de mais en de olijven.
  17. Eindig met de geraspte kaas op de bovenkant.
  18. Vouw de overhangende randen naar binnen en beveilig ze met tandenstokers.
  19. Smeer de blootgestelde tortilla oppervlakken in met gesmolten boter.
  20. Bak de pizza gedurende 35 à 45 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kaas gesmolten en sprankelend is.
  21. Haal de pizza uit de oven en verwijder de tandenstokers.
  22. Laat de pizza minimaal 5 minuten afkoelen voordat je hem snijdt.
  23. Doe de picante saus naar smaak over de pizza.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

one × two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.