Pizza Kip Tandoori

Pizza Kip TandooriJe houdt van Italiaans en Indiaas eten? Dan is dit recept perfect voor jou: smaakvolle kip in een kruidige saus op een krokante pizzabodem. Maak ‘m snel zelf en geniet van je eigen Pizza Kip Tandoori. Tandoori kenmerkt zichzelf door een mix van de volgende kruiden: komijnpoeder, cayennepeper, kurkuma en gemalen koriander. De munt en de yoghurt in dit recept zorgen ervoor dat het geheel net even iets frisser wordt. De Pizza Kip Tandoori is leuk om te maken, maar je moet er wel eventjes tijd voor maken.

Recept Kip Tandoori

4.5 from 2 reviews
Pizza Kip Tandoori
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Pizza
Keuken: Italiaans, Indiaans
Serveert: 2
Ingrediënten
  • *5 el tandooripasta
  • 1 el yoghurt, en wat extra om mee te garneren
  • 1 el fijngehakte munt, en wat extra om mee te garneren
  • ½ tl zout
  • 250 gr kipfilet, in stukjes van 2x1 cm
  • 1 pizzabodem met een doorsnee van 27 cm
  • 75 gr tomatepuree
  • 75 gr mozzarella, in plakjes
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 220 graden.
  2. el tandooripasta, de yoghurt, de munt en zout in een kom met elkaar mengen
  3. De kip door dit yoghurtmengsel halen tot hij rondom met de yoghurt bedekt is.
  4. De kip 1 uur laten marineren.
  5. De pizzabodem op een ingevet of met bakpapier bedekt bakblik leggen.
  6. De rest van de tandooripasta met de tomatenpuree vermengen en de pizzabodem daarmee bestrijken.
  7. De kip en de plakjes mozzarella erop leggen.
  8. min. bakken op 220 graden, daarna de temperatuur terug draaien naar 200 graden en nog eens 5-8 min. bakken tot de pizzabodem krokant is.
  9. Garneren met de restjes yoghurt en munt.
Voedingswaarde
calorieën: 995

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 + three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.