Pizza Kaas

Pizza KaasPizza Kaas, dat klinkt lekker Nederlands! We hadden deze pizza ook Pizza Fromage kunnen noemen natuurlijk, maar zo nu en dan mag Nederland ook wel wat eer krijgen. Nederland is namelijk het land van de kazen! Gouda Kaas, Edammer kaas. We hebben nu twee soorten Italiaanse kaas op deze pizza gedaan, omdat beide kazen zo lekker smelten op een pizza. Maar je bent natuurlijk vrij in de keuze qua kaas op deze pizza. Er bestaat namelijk niet zoals een overkill aan kaas. Geniet ervan!

Recept Pizza Kaas

5.0 from 2 reviews
Pizza Kaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 basis mix pizzadeeg
  • 250 ml tomatensaus
  • 120 gram mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Leg de bakplaat in het middelste rek van de oven.
  2. Plaats nog een bakplaat op het onderste rek van de oven. Leg bakpapier op de onderste plaat.
  3. Verwarm de oven voor op 260 °C.
  4. Maak de pizzadeeg zoals op de verpakking staat en bestrijk dit met olijfolie.
  5. Leg het deeg op de voorverwarmde bakplaat met behulp van een spatel.
  6. Bak de pizza ongeveer 8 minuten op de onderste plaat en haal hem daarna uit de oven.
  7. Verspreid de tomatensaus gelijkmatig over de pizzabodem, behalve dichtbij de randen.
  8. Doe de mozzarella en de Parmezaanse kaas hier boven op en bak de pizza nog 10 minuten op het middelste rek of totdat de korst goudbruin is gebakken en de kaas gesmolten is.
Voedingswaarde
Serveert: ½ pizza calorieën: 170 Vet: 10 g Verzadigde vetzuren: 5 g Koolhydraten: 5 g Suiker: 1 g Sodium: 430 mg Vezels: 1 g Proteïne: 13 g Cholesterol: 30 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

five × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.