Pizza Geroosterde Ratatouille

Ratatouille pizzaDeze pizza komt voort uit de Franse keuken. Ratatouille is namelijk een erg bekend gerecht in Frankrijk. De basisingrediënten van dit gerecht zijn aubergine, courgette, tomaat, ui en knoflook. Deze groentes worden gestoofd, of in dit geval geroosterd, en samen geserveerd. Vaak wordt er stokbrood bij gegeten, maar in Italië wordt het vaak door de pasta heen gegeten. Of zoals nu op een pizza.

 

 

Recept Pizza Geroosterde Ratatouille

4.0 from 2 reviews
Pizza Geroosterde Ratatouille
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 5 à 6 teentjes knoflook, grote teentjes door midden gesneden
  • 2 middelgrote aubergines, gesneden in schijfjes van een halve cm dik
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 1 middelgrote courgette, gesneden in hele dunne plakjes
  • 1 à 2 hete pepers, dun gesneden (niet gebruiken indien je niet van heet houdt)
  • 6 à 8 middelgrote tomaten, gesneden in schijfjes van een halve cm dik
  • extra vierge olijfolie
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 8 à 10 blaadjes basilicum
  • 1 bol mozzarella
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg aluminiumfolie op twee bakplaten neer.
  3. Plaats alle groentes op de bakplaat en leg de knoflook op de tomaten.
  4. Bestrijk de groentes met een paar druppels olijfolie, en doe hier nog wat peper en zout overheen.
  5. Bak de groentes ongeveer 20 à 30 minuten totdat ze zacht geworden zijn en bruin beginnen te worden.
  6. Haal ze uit de oven en zet ze aan de kant.
  7. Maak de pizzabodem zoals op de verpakking staat aangegeven.
  8. Haal de pizza 5 minuten voordat hij klaar hoort te zijn, uit de oven.
  9. Verspreid de geroosterde groentes over de pizza.
  10. Doe hier de mozzarella overheen indien je dit gebruikt.
  11. Bak de pizza nog 5 minuten of totdat de korst bruin is en de kaas gesmolten.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 + 10 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.