Pizza Carbonara

Pizza CarbonaraPizza Carbonara, is het niet pasta Carbonara? Ja, dat is het zeker. Maar nu kun je dit lekkere pastagerecht ook op een pizza eten. Dit kost je ook maar weinig moeite, omdat er niet heel veel ingrediënten op deze pizza zitten. Zo heb je Carbonarareepjes nodig, Parmezaanse kaas en nog aan zakje ratatouillemix. Wanneer je van ei houdt, kun je ook nog een gebakken ei kwijt op deze pizza. Dit is trouwens een tip voor heel veel pizza’s. Het verhaal gaat dat Pizza Carbonara ontdekt is door mijnwerkers, omdat Carbonara letterlijk mijnwerkers betekent. Het is tevens een gerecht met veel calorieën er in en dit hadden de mijnwerkers vroeger hard nodig. Tevens is het makkelijk te maken, waardoor het ook buiten makkelijk geserveerd kon worden.

Recept Pizza Carbonara

4.5 from 2 reviews
Pizza Carbonara
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Pizza
Keuken: Italiaans
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 4 pizza's kaas/tomaat (diepvries, a 300 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zak ratatouillemix (400 g)
  • 1 duobakje Carbonarareepjes (ca. 180 g)
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 gebakken ei
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 225 º of gasovenstand 5.
  2. In koekenpan olie verhitten en groentemix ca. 5 minuten fruiten.
  3. Pizza's beleggen met groentemix en carbonara-reepjes.
  4. Bestrooien met kaas.
  5. Pizza's volgens gebruiksaanwijzing twee aan twee bakken in oven.
  6. Om de pizza's extra smeuïg te maken, kun je een gebakken ei toevoegen (dooier heel)

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 − thirteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.