Pizza Canadiana

Pizza CanadianaDe naam van Pizza Canadiana is afgeleid van de Canadese bacon die gebruikt wordt voor deze pizza. Canadese bacon verschilt van de Amerikaanse bacon qua plek waar de bacon vandaan wordt gehaald. Canadese bacon wordt gemaakt van vlees uit de ribben van het varken terwijl Amerikaanse bacon van de buik wordt gemaakt. Dit maak de Canadese bacon gezonder dan de Amerikaanse bacon. Helaas valt het recept hierdoor nog niet onder gezonde pizzarecepten, want het blijft bacon natuurlijk. De smaak van de bacon wordt ondersteund door rozemarijn, Parmezaanse kaas en aardappels.

 

Recept Pizza Canadiana

5.0 from 2 reviews
Pizza Canadiana
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 75 gram geraspte fontina kaas
  • 1 theelepel fijngesneden rozemarijn
  • 220 gram aardappels (in plakjes)
  • 1 theelepel gesneden rozemarijn
  • 4 stukjes Canadese bacon, gekookt en verkruimeld
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C
  2. Maak de kant-en-klare pizzabodem klaar zoals op de verpakking staat.
  3. Leg op de pizzabodem de Fontina kaas en de fijngesneden rozemarijn.
  4. Leg hier de aardappels bovenop met de gesneden rozemarijn, Canadese bacon en de Parmezaanse kaas.
  5. Bak de pizza ongeveer 12 minuten in de oven totdat de korst goudbruin kleurt.
Voedingswaarde
Serveert: ½ pizza calorieën: 140 Vet: 8 g Verzadigde vetzuren: 4,5 g Koolhydraten: 8 g Suiker: 0 g Sodium: 320 mg Vezels: 0 g Proteïne: 8 g Cholesterol: 30 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eleven − one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.