Pizza Calzone Spinazie Ricotta

Pizza Calzone Spinazie RicottaEen pizza calzone is natuurlijk altijd leuk om te maken, omdat het net even iets anders is dan een gewoon platte, ronde pizza. Een calzone pizza vouw je namelijk dubbel. Dit is een stuk makkelijker eten dan de gewone pizza. Je kunt de calzone pizza zelfs makkelijk lopend op straat eten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je de helft van je pizza verliest. Top toch? Vandaar nog een recept van een pizza calzone. Dit keer is het de Pizza Calzone Spinazie Ricotta. Wie kent de heerlijke combinatie van spinazie met kaas nou nog niet? Binnen 40 minuten heb jij een heerlijk hoofdgerecht op tafel staan waar iedereen van kan gaan smullen.

Recept Pizza Calzone Spinazie Ricotta

3.3 from 3 reviews
Pizza Calzone Spinazie Ricotta
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 8
Ingrediënten
  • 230 gram danerolles (van Danone)
  • maïsmeel om mee te rollen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 280 gram bevroren spinazie (gehakt), ontdooid en uitgeknepen
  • 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • 110 gram ricotta kaas
  • 20 gram Parmezaanse kaas, versnipperd
  • olijfolie
Instructies
  1. Leg de broodjes apart van elkaar op een met maïsmeel bestrooid werkvlak.
  2. Dek de broodjes af met plasticfolie en laat ze rusten terwijl je de vulling voorbereid.
  3. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middel hoog vuur.
  4. Voeg hier de ui aan toe en bak ze 2 à 3 minuten totdat ze gaar zijn en goudbruin kleuren.
  5. Voeg dan de spinazie, knoflook en de nootmuskaat toe. Breek de grote klonten spinazie met een lepel. Bak dit 2 à 3 minuten.
  6. Voeg zout en peper toe.
  7. Verplaats het geheel naar een middelgrote kom en roer de ricotta hier door heen.
  8. Laat afkoelen en roer de overgebleven kaas door het geheel heen.
  9. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  10. Rol elke broodjes rol uit tot cirkels van 18 cm.
  11. Smeer met een lepel een deel van de vulling op het deeg, terwijl je 2 cm van de rand vrij laat.
  12. Bevochtig met natte vingers de rand van de onderste deeglaag.
  13. Vouw het deeg over de vulling heen en druk de uiteinden samen. Druk dit goed dicht bijvoorbeeld met de tanden van een vork.
  14. Doe dit bij alle broodjes.
  15. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier.
  16. Smeer de bovenkant van de broodjes in met olie.
  17. Bak de broodjes totdat ze goudbruin zijn in ongeveer 16 minuten.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × 4 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.