Pizza Calzone

Pizza CalzonePizza Calzone is een dubbelgevouwen pizza, die gevuld is met kaas, champignons, ui, bacon en salami. De vorm van deze pizza maakt het de ideale pizza om onderweg op te eten.  Geniet jij vanavond van een heerlijke Pizza Calzone? Maak ‘m zelf met dit handige recept op Pizza.nl!

Recept Pizza Calzone

5.0 from 2 reviews
Pizza Calzone
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 300 gram witte bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 4 eetlepels olijfoliezout
  • vers gemalen peper
  • 1,25 deciliter lauwe melk
  • 400 gram champignons
  • 5 tomaten
  • 200 gram salami
  • 100 gram bacon
  • 350 gram gruyère kaas
  • 1 ui
  • 8 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels vers broodkruim
  • paprikapoeder naar smaak
  • geperst knoflook
  • knoflookzout naar smaak
  • gehakte verse oregano
  • zonnebloemolie (voor het bestrijken)
Instructies
  1. Zeef de bloem in een kom en roer het gist erdoor.
  2. Voeg de olijfolie, 1 theelepel zout en de melk toe.
  3. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
  4. Als het deeg plakt, voeg dan wat extra bloem toe.
  5. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid.
  6. Kneed opnieuw en verdeel het in 2 porties.
  7. Rol elke deeghelft uit tot een ronde vorm en leg één ervan op de ingevette bakplaat.
  8. Snijd de champignons, tomaten, salami, bacon, kaas en ui.
  9. Zet deze ingrediënten apart.
  10. Meng de tomatenpuree en het broodkruim en voeg zout, peper, paprikapoeder en knoflook toe.
  11. Spreid het tomatenmengsel over het deeg (laat randen vrij), leg de tomatenschijfjes erop en strooi er zout, peper, paprikapoeder en knoflookzout naar smaak over.
  12. Verdeel de champignons, salami, bacon, kaas en ui over de tomaten.
  13. Strooi hierover peper, paprikapoeder en oregano naar smaak.
  14. Leg de andere uitgerolde deegrol erboven op en druk de randen goed op elkaar.
  15. Bestrijk met wat olie en bestrooi met bloem.
  16. Bak de calzone in een voorverwarmde oven op 200 graden in 20 - 30 minuten goudbruin.
Voedingswaarde
calorieën: 1476 Vet: 76,83 Koolhydraten: 131,02 Proteïne: 61,99

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ten − 4 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.