Pizza alla Diavola

Pizza alla Diavola
Een Pizza alla Diavola wordt ook wel een Pizza Salami Picante genoemd. Dit komt natuurlijk door de pittige smaak van de salami. Salami is overigens minder pittig dan pepperoni. De keuze voor het vlees hangt er dus maar net vanaf hoe pittig je de pizza wil maken. Dit kan je ook bepalen door de hoeveelheid rode peper je er in doet. Deze pizza is ook uitermate geschikt voor een grap. Serveer de pizza als Pizza Salami en verstop de pepers onder kaas. Zolang Pizza.NL maar niet de schuld krijgt van de pittige gevolgen.

Recept Pizza alla Diavola

5.0 from 2 reviews
Pizza alla Diavola
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1
Ingrediënten
  • 1 bol basisdeeg
  • 1 portie basissaus
  • 200 gram mozzarella
  • 150 gram salami of pepperoni
  • 1 rode peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200 °C).
  2. Bedek de bakplaat met een klein beetje bloem.
  3. Rol de bal deeg uit tot een pizzabodem van ong. 25 cm doorsnee en met een dikte van 2 - 3 mm in het midden.
  4. Laat de randen van de pizzabodem wat dikker, zodat de gesmolten kaas er niet af kan lopen.
  5. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de pizzabodem. (Dit kan heel makkelijk met de achterkant van een eetlepel.)
  6. Ontdoe de rode peper van de zaadlijsters en snijd deze vervolgens in kleine stukjes.
  7. Snijd de mozzarellabol en salami in kleine stukjes.
  8. Verdeel de stukjes mozzarella over de pizzabodem en leg hierboven op de plakjes salami of pepperoni.
  9. Verdeel de fijngesneden stukjes rode peper over de pizza.
  10. Bak de pizza in het midden van de oven in ong. 20 min goud bruin.

Geniet van jouw pizza!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

five × 5 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.