Pita-pizza

pita-pizzaEen pita én een pizza? Ja, dat lees je goed! We hebben twee aparte gerechten gecombineerd tot één heerlijk gerecht. Rucola, ham, mozzarella … Je vindt het allemaal in deze smakelijke Pita-pizza!

Recept Pita-pizza

5.0 from 2 reviews
Pita-pizza
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 8
Ingrediënten
Tomatensaus:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g tomatenstukjes in blik
  • 80 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  • een flinke snuf oregano (of Provençaalse kruiden)
  • peper
  • zout
Toppings:
  • 1 bosje rucola
  • 250 gr gekookte ham
  • 250 gr buffelmozzarella
  • 200 g gemalen kaas (Emmentaler)
Instructies
Tomatensaus:
  1. Pel en halveer de ui. Snipper de ui in fijne stukjes.
  2. Schenk een scheutje olijfolie in een stoofpot.
  3. Laat de olie heet worden en stoof er de uisnippers in, op een matig vuur.
  4. Pel de knoflook, snijd de teen in stukjes en plet ze tot pulp.
  5. Laat de pulp meestoven met de ui.
  6. Voeg een flinke snuf gedroogde oregano (of Provençaalse kruiden) toe.
  7. Doe de geconcentreerde tomatenpuree in de pot, roer en laat de rauwe smaak eruit bakken.
  8. Giet de tomatenstukjes in de pot.
  9. Proef even en kruid de saus met wat peper en zout.
  10. Laat de saus 10 tot 15 minuten op een zacht vuur pruttelen, totdat de saus is ingedikt.
Toppings:
  1. Spoel de rucola schoon en laat de blaadjes goed uitlekken.
  2. Snijd de bol mozzarella eerst in plakjes, en vervolgens in kleine dobbelstenen.
  3. Snijd de ham in blokjes van ong. 0,5 tot 1 cm breed.
  4. Neem de gemalen kaas erbij.
Afwerking:
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de dikke pitabroodjes in twee helften.
  3. Gebruik een broodmes om het broodje rondom open te snijden. Uit elk broodje haal je op die manier twee pizzabodems: elk met een gebakken kant en een zachte kant.
  4. Leg een dubbel vel aluminiumfolie op jouw werkplank.
  5. Druppel er een beetje olijfolie over, en smeer dit uit. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een keukenpenseel.
  6. Leg een (half) pitabroodje op de ingevette folie. Leg altijd de zachte kant naar boven.
  7. Smeer een lepel van de tomatensaus over het broodje.
  8. Strooi er hamblokjes en dobbelsteentjes mozzarella over.
  9. Werk elke pita-pizza af met een beetje gemalen kaas.
  10. Bak de pizza’s zo’n 8 tot 10 minuten in de oven op 220°C.
  11. Strooi een beetje frisse rucola op elke kleine pita-pizza en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 − fourteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.