Penne met pompoen

Penne met pompoenPenne met pompoen is een combinatie die je misschien niet snel zelf zal verzinnen. Maar het is zeker wel een aanrader. Dus wat eet je vanavond? Penne met pompoen!

Recept Penne met pompoen

5.0 from 1 reviews
Penne met pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 650 gram pompoen, geschild en ontpit
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
  • 400 gram penne
  • 4 plakjes bacon, schil verwijderd
  • 3 extra eetlepels olijfolie
  • 20 gram gescheurde basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 60 gram verkruimelde ricotta
  • geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 ° C.
  2. Leg bakpapier op een ovenschaal.
  3. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm en meng dit met de olijfolie, zout en peper.
  4. Leg ze op de bakplaat en bak ze 20 minuten of totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  5. Haal de pompoen uit de oven en zet het apart.
  6. Kook ondertussen de pasta in een grote pan gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Laat de pasta uitlekken en doe het terug in de pan om warm te blijven.
  8. Leg de bacon in een anti-aanbaklaag pan en bak de bacon onder een hete grill binnen 3 à 5 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
  9. Scheur de bacon in grote stukken.
  10. Meng de pasta met de pompoen, spek, basilicum, pijnboompitten, ricotta en extra olijfolie. Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

one + 20 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.