Pastasalade Tomaat en Mozzarella

Pastasalade Tomaat en MozzarellaHeb je trek in een pasta én salade? Je kunt dan natuurlijk twee aparte gerechten maken, maar het is in dit geval veel makkelijker om een pastasalade op tafel te zetten! Kies voor deze Pastasalade Tomaat en Mozzarella: een echte favoriet tijdens zomerse dagen! Dit lekkere én gezonde gerecht is natuurlijk ook ideaal als je weinig tijd of zin hebt om een volledige maaltijd te koken.

Recept Pastasalade Tomaat en Mozzarella

4.5 from 2 reviews
Pastasalade Tomaat en Mozzarella
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 250 g schelpjespasta
  • 30 g (2 zakjes) verse basilicum
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el citroensap
  • 4 à 5 el olijfolie extra vierge
  • 3 stuks bosuitjes, in ringetjes
  • 4 trostomaten, in vieren gesneden
  • 250 g (2 zakjes) mozzarella, uitgelekt
  • 2 el water
  • zout en peper (naar smaak)
Exta nodig:
  • blender of staafmixer
Instructies
  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng één zakje basilicum met de knoflook, het citroensap, de olijfolie en het water en pureer tot een dressing.
  3. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
  4. Giet de pasta af en meng meteen in een schaal met de dressing.
  5. Laat minstens 20 minuten afkoelen.
  6. Snijd of scheur de rest van de basilicumblaadjes in stukken.
  7. Schep vlak voor het serveren de bosui, de tomaat, de mozzarella en de basilicumblaadjes door de salade.
  8. Breng de salade nog even op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − eleven =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.