Pastasalade met tonijn en ansjovis

BenPastasalade met tonijn je gek op pastasalades en wil je weer eens een andere pastasalade proberen? Maak dan deze Pastasalade met tonijn en ansjovis: dit is een heerlijke salade van pasta, ansjovis, olijven, tomaten en rucola. De rucola bevindt zich helemaal onderaan dit pastagerecht, zodat de blaadjes lekker zacht en warm worden. Dat wordt genieten!

Pastasalade met tonijn en ansjovis

4.0 from 1 reviews
Pastasalade met tonijn en ansjovis
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • spaghetti of engelenhaar
  • 75 g rucola
  • olijfolie
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 ansjovisfilets
  • 34 g ontpitte olijven (fijngehakt)
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 4 tomaten (fijngehakt)
  • verse citroen
  • zout
  • gemalen peper
Instructies
  1. Breng ruim water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Verdeel de rucola over borden.
  3. Besprenkel met olijfolie, een beetje citroensap, en bestrooi met zout en peper.
  4. Vermeng de ingrediënten goed door elkaar en zet opzij.
  5. Doe de gekookte pasta in een kleine hapjespan.
  6. Verhit een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  7. Voeg chilivlokken en ansjovis toe.
  8. Als de olie verhit is, gebruik dan een houten lepel of spatel om de ansjovis te breken, totdat deze is 'opgelost' in de olie.
  9. Voeg de olijven toe en roer kort.
  10. Voeg tonijn toe en breek de brokken in kleinere stukken.
  11. Laat koken, onder af en toe roeren, totdat het geheel goed verwarmd is.
  12. Giet de gekookte pasta af en doe deze weer terug in de pan.
  13. Roer de tonijn en een eetlepel olijfolie erdoor en meng.
  14. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel olijfolie.
  15. Verdeel over de borden met rucola en serveer direct.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × four =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.