Pastasalade met Tonijn

Pasta Salade met TonijnPastasalade is heel simpel te maken en kun je eigenlijk altijd wel eten. Als je extra veel maakt, dan kun je er de volgende dag ook nog eens mee lunchen op je werk. De Pastasalade met Tonijn is een heerlijke frisse salade. Niet dol op tonijn? Dan maak je de salade toch lekker met zalm!

Pastasalade met Tonijn

5.0 from 2 reviews
Pastasalade met Tonijn
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6 borden
Ingrediënten
  • 450 gram fusili pasta
  • 120 ml olijfolie
  • ½ theelepel citroenschil, geraspt
  • 60 ml citroensap
  • 360 gram cherrytomaten, door midden
  • 100 gram tonijn, gesneden
  • 370 ml olie
  • 90 gram zwarte olijven, zonder pit
  • ½ rode ui, gesneden
  • 15 gram verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper
Instructies
  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  2. Voeg de pasta toe en kook deze al dente in ongeveer 12 minuten of zoals op de verpakking staat aangegeven.
  3. Mix en een kom de olie, citroenschillen en sap en ½ theelepel zout.
  4. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de schaal met dressing.
  5. Voeg de tomaten, tonijn, olijven, ui en peterselie toe aan de schaal en meng dit samen.
  6. Laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur en breng de salade op smaak met zout en peper.
Je kunt hier ook andere verse kruiden aan toevoegen, zoals basilicum, oregano en munt.
    Voedingswaarde
    Serveert: 1 bord calorieën: 960 Vet: 76 g Verzadigde vetzuren: 7 g Koolhydraten: 61 g Suiker: 5 g Sodium: 140 mg Vezels: 3 g Proteïne: 11 g Cholesterol: 0

    Eet smakelijk!

    Reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    3 × three =

    Beoordeel dit recept:  

    Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.