Pasta Pappardelle met pittige worst

Pasta PappardellePasta Pappardelle, wat moet je je daar bij voorstellen? Het is natuurlijk een Italiaanse pastasoort. Pappardelle bestaat uit lange, brede linten pasta van meer dan 1cm breed. Vermoed wordt dat pappardelle uit Toscane komt, maar dit is niet bewezen. Het wordt pappardelle komt van het Italiaanse werkwoord pappare, wat naar binnen werken of opslokken betekent. Deze Pasta Parpadelle moet ook echt naar binnen geslokt worden, want als echte Italiaan mag je je pasta natuurlijk niet snijden voordat je er aan het begint. Wij wensen je veel succes met het eten van deze pasta!

Recept Pasta Pappardelle met pittige worst

4.0 from 2 reviews
Pasta Pappardelle met pittige worst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 250 gram pappardelle pasta, vers
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels oregano, vers en gesneden
  • 500 gram romatomaten, in stukjes gesneden
  • 75 gram chorizo, in plakjes gesneden
  • 100 gram geraspte, oude kaas
  • 6 Catalaanse saucijzen
Instructies
  1. Ontdoe de Catalaanse worsten van hun vel en snijd elke worst in 3 stukjes.
  2. Zet een koekenpan op laag vuur en bak hier de chorizo in uit.
  3. Voeg de worstjes toe en bak deze terwijl je ze blijft omscheppen.
  4. Voeg de ui toe en bak deze voor een paar minuten mee.
  5. Doe nu de tomaat, zout, peper en oregano ook in de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes bakken.
  6. Maak ondertussen de pappardelle volgens de verpakking klaar.
  7. Houd enkele lepels kookvocht apart in een kommentje. Giet de pasta vervolgens af en doe het terug in de pan.
  8. Schept de saus door de pasta heen en voeg indien nodig kookvocht van de pasta toe.
  9. Verdeel de geraspte kaas over het gerecht en serveer.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 − 4 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.