Pasta met Rucola

Pasta met rucolaPasta met Rucola is populair bij heel veel mensen. Het is dan ook heel makkelijk te maken. En rucola is ook nog eens heel gezond, want er zitten heel veel vitamines in. Zo zit er heel veel vitamine K in, namelijk 90% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine K. Deze vitamine is belangrijk bij de botvorming en herstellen van neuronen in de hersenen. Het is ook een goed middel tegen Alzheimer. Dus kom maar op met die rucola!

Recept Pasta met Rucola

4.0 from 1 reviews
Pasta met Rucola
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 450 gram spaghetti
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper
  • extra viergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 2 rode Spaanse pepers, gedroogd en verkruimeld
  • 400 gram garnalen, gepeld en rauw
  • 1 witte wijn, klein wijnglas
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 citroen
  • 2 handenvol rucola, in grove stukken
Instructies
  1. Kook je spaghetti in een grote pan met gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen 3 flinke scheuten olijfolie in een grote koekenpan en bak hier de knoflook en chili in.
  3. Als de knoflook begint te verkleuren, voeg je de garnalen toe en bak je ze een minuut.
  4. Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe en laat dit een paar minuten sudderen.
  5. Als de pasta klaar is, giet je het in een vergiet.
  6. Bewaar een beetje van het kookvocht.
  7. Hussel de spaghetti met de saus, knijp het citroensap hier overuit, voeg de helft van de gehakte rucola toe.
  8. Voeg een beetje van het kookwater toe als je de saus een beetje los wil maken, en voeg de kruiden toe.
  9. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi ze met de geraspte citroenschil en de rest van de rucola.
Voedingswaarde
Serveert: 1 bord calorieën: 570 Vet: 8 g Verzadigde vetzuren: 0,5 g Koolhydraten: 93 g Suiker: 6 g Sodium: 420 mg Vezels: 6 g Proteïne: 31 g Cholesterol: 105 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12 + one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.