Pasta met Kip

Pasta met kipDe Pasta met Kip is een zeer populair gerecht in Nederland. Het is namelijk makkelijk te maken en iedereen lust het. Van jong tot oud, van groot tot klein. Doordat kip een universele smaak is, komt het altijd goed tot zijn recht.

Recept Pasta met Kip

4.0 from 1 reviews
Pasta met Kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 300 gram tagliatelle
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 225 gram kippenlevertjes
  • 120 ml rode wijn
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • zout
  • gemalen zwarte peper
  • 1 truffel (wit of zwart)
  • 60 gram Parmezaanse kaas om te raspen
  • 410 gram bloem
  • zout
  • 12 grote eierdooiers
Instructies
  1. Verhit in een grote pan de olijfolie op middelhoog vuur tot heet, maar de olie mag niet gaan roken.
  2. Voeg de ui en het zweet op een matig vuur tot ze zacht en glazig, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg ondertussen de kippenlevertjes aan de pan toe en laat ze stoven totdat de levers licht bruin zijn aan alle kanten in ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de wijn toe en laat alles verder koken op een matig hoog vuur totdat de wijn is verdampt. Kook alles op een matig vuur gedurende 10 minuten.
  5. Voeg de pasta aan het kokende water toe en kook deze zacht, maar al dente in ongeveer 5-6 minuten.
  6. Giet de pasta af en bewaar 120 ml van het kookvocht.
  7. Voeg de pasta toe aan de pan met de kippenlevertjes.
  8. Voeg de peterselie toe en zet het vuur op hoog om alles te combineren.
  9. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de pasta in vier opgewarmde pasta kommen, elk bekroond met royale truffel en geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

fourteen + fourteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.