Pasta Carbonara met Olijven

Pasta Carbonara met OlijvenEen heerlijke Pasta Carbonara, wie zegt daar nou nee tegen? Precies, bijna helemaal niemand. Vooral niet als je het recept lichtelijke verandert en er bijvoorbeeld olijven aan toevoegt. Proberen? Maak het vanavond nog met dit simpele recept.

Recept Pasta Carbonara met Olijven

3.5 from 2 reviews
Pasta Carbonara met Olijven
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2 borden
Ingrediënten
  • 100 gram pasta
  • 20 gram boter
  • 1 grote prei, door de lengte gesneden en vervolgens in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 ei
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels melk
  • 1 handje vol verse peterselie, dungesneden
  • 100 gram zwarte olijven
  • zout
  • zwarte peper
Instructies
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en bak de prei en knoflook zachtjes op een matig vuur. Roer regelmatig totdat de prei erg zacht is in ongeveer 10 minuten.
  3. Klop het ei met de Parmezaanse kaas en melk in een grote kom.
  4. Voeg de gehakte peterselie en olijven hieraan toe en breng het op smaak met zout en veel zwarte peper.
  5. Giet de pasta af zodra deze gaar is en voeg het toe aan de kom met saus samen met de zachte prei.
  6. Roer snel om alles snel op te nemen zonder dat het ei hard wordt.
  7. Serveer het met nog meer peterselie en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twelve − eleven =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.