Pasta Caprese

Pasta CapreseEen heerlijke pasta gebaseerd op een hele bekende pizza, namelijk de Pizza Caprese. Met lekker veel tomaat, mozzarella en basilicum komt deze pasta ook lekker dichtbij het origineel natuurlijk. De Pasta Caprese is een recept die je altijd achter de hand hebt én altijd lekker is: of je het nu maakt als lunch of diner. Daarnaast ben je binnen 40 minuten al klaar. Dat wordt smullen voor iedereen aan tafel! Je kunt dit gerecht ook heerlijk combineren met knoflookbrood, een stokbroodje met kruidenboter of rucola.

Recept Pasta Caprese

4.5 from 2 reviews
Pasta Caprese
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 à 6 borden
Ingrediënten
  • 450 gram volkoren pasta (bij voorkeur penne)
  • 225 gram tomatensaus (naar keuze)
  • 80 ml crème fraîche
  • 35 gram Parmezaanse kaas en een beetje meer voor de garnering
  • 110 gram verse mozzarella, in blokjes gesneden
  • een trosje cherry- of snoeptomaten
  • een bosje met verse basilicumbladeren
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook water in een pan en doe hier de pasta bij. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  3. Terwijl de pasta kookt, verwarm je de tomatensaus in een grote pan op laag vuur.
  4. Eenmaal warm, roer je de crème fraîche en de geraspte Parmezaanse kaas er doorheen.
  5. Zodra de pasta klaar is, giet je de pasta af en doe het bij de saus in de pan.
  6. Snijd de mozzarella en de tomaat in blokjes en hak dan 3 à 4 verse basilicum blaadjes in stukjes. Voeg dit allemaal toe aan de saus.
  7. Eenmaal gecombineerd, spuit je een ovenschaal in met niet plakkende spray, of gewoon met boter.
  8. Giet het pastamengsel in de ovenschaal.
  9. Doe de mozzarella op het mengsel.
  10. Bak de pasta voor 25 minuten of totdat de kaas goudbruin en sprankelend is.
  11. Top de ovenschaal met extra basilicum en geraspte kaas nadat je hem uit de oven hebt gehaald.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 − four =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.