Macaroni met Gehakt

Macaroni Met GehaktMacaroni met Gehakt is een heerlijk gerecht dat iedereen kent natuurlijk. In dit recept wordt penne als voorbeeld gebruikt, maar je kunt natuurlijk gewoon macaroni gebruiken. De keuze is aan jou!

Macaroni met Gehakt

4.3 from 3 reviews
Macaroni met Gehakt
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gemiddeld en fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt (optioneel)
  • 1 selderij, fijngehakt (optioneel)
  • 60 ml droge rode wijn (of runderbouillon)
  • 230 gram rundergehakt
  • 680 gram Bertolli vijf kaas met Asiago & fontina kaassaus
  • 230 gram penne pasta, koken en afvoer
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan van 30 cm op middelhoog vuur en bak hier de ui, wortel en selderij in.
  2. Roer af en toe en bak dit geheel 5 minuten totdat alles gaar is.
  3. Roer de wijn erin en kook dit 1 minuut mee.
  4. Voeg het gehakt toe bak dit totdat het bijna gaar is.
  5. Roer de saus er ook in en breng dit aan de kook op hoog vuur.
  6. Zet het vuur laag en laat alles nog 5 minuten garen terwijl je af en toe roert.
  7. Serveer over hete penne.
Voedingswaarde
Serveert: 1 bord calorieën: 310 Vet: 17 g Verzadigde vetzuren: 5 g Koolhydraten: 24 g Suiker: 20 g Vezels: 1 g Proteïne: 17 g Cholesterol: 40 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

sixteen − 9 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.