Macaroni ham kaas

Macaroni ham kaasMacaroni ham kaas is een lekker pastagerecht uit de oven. Ben je fan van ham en macaroni? Dan is dit echt een recept voor jou! Dit recept is voor vier personen, maar je kunt dit gerecht natuurlijk voor zoveel personen maken als je zelf wilt. Dus: geniet er lekker van!

Macaroni ham kaas

4.0 from 2 reviews
Macaroni ham kaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 300 g macaroni (bij voorkeur volkoren)
  • 1 ui
  • 1 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 40 g boter
  • 200 g geraspte kaas
  • 250 g ham, in blokjes gesneden
Instructies
  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 °C.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen die op het pak staan.
  3. Pel en snijd de knoflook fijn, en pel en snipper de ui.
  4. Verhit de boter in een kleine pan.
  5. Voeg de ui, oregano en knoflook toe en bak ongeveer 1 tot 2 minuten.
  6. Voeg de bloem toe en roer ongeveer 1 minuut door met een houten lepel.
  7. Giet de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus.
  8. Laat de saus, onder af en toe roeren, ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje peper. Haal de pan van het vuur.
  10. Snijd de ham in blokjes.
  11. Neem een ruime ovenschaal en schep de macaroni en blokjes ham erin.
  12. Giet de kaassaus erover.
  13. Bak ongeveer 15 minuten in de oven, totdat het gerecht goed verwarmd is en de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 − 9 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.