Lasagne met zalm

lasagne met zalmVind je lasagne en zalm allebei erg lekker? Dan is dit jouw recept! Deze romige lasagne smaakt perfect met zalm, dille en verschillende soorten kaas. Het kost even wat werk, maar deze Lasagne met zalm is de moeite meer dan waard!

Lasagne met zalm

4.0 from 2 reviews
Lasagne met zalm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 284 ml kokosroom
  • 3 el dille, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 454 g zalmfilets, gepeld
  • 283 g broccoli, in kleine roosjes
  • 255 g lasagnebladen, vers
  • 20 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de mascarpone, ricotta, room, dille, citroensap, zout en peper.
  3. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes.
  4. Kook de broccoli in kokend gezouten water gedurende 3 minuten, giet af en koel even onder stromend koud water.
  5. Laat opnieuw uitlekken.
  6. Besmeer met wat van het roommengsel over een geoliede, ondiepe, rechthoekige ovenschaal.
  7. Dek af met een laagje lasagne, snijd het in de juist vorm zodat het past en zorg ervoor dat er stukken overlappen.
  8. Besmeer met meer van het roommengsel en beleg dan met een derde van de zalm en broccoli.
  9. Herhaal dit nog twee keer.
  10. Eindig met een laatste laag lasagne en het resterende roommengsel.
  11. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak 35 tot 40 minuten, totdat de lasagne gaar is en de bovenkant goudbruin is.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nine − one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.