Lasagne met vis

Lasagne met vis

Lasagne met vis

Over het ontstaan van Lasagne zijn er een aantal theorieën. Men denkt dat lasagne iets typisch Italiaans is maar in feite is het platte deeg, gesneden in stroken iets wat eigenlijk in Griekenland uitgevonden is. De Romeinen kwamen aan in Griekenland en namen het gewoon mee naar huis en zo ontstond de lasagne die we vandaag de dag kennen. In deze lasagne met vis zitten garnalen, tonijn en kabeljauwfilet en een beetje wijn voor de smaak. Het liefst gebruik je hiervoor een beroemde witte Italiaanse wijn, de Verdicchio. Deze wijn is elegant met veel zuur en citroen en het maakt de lasagne lekker fris.

5.0 from 1 reviews
Lasagne met vis
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Keuken: Italiaans
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 10 lasagne vellen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram boter en extra boter om de ovenschaal mee in te vetten
  • 6 tomaten
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • 1 visbouillontablet
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 180 gram tonijn
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 5 eetlepels Verdicchio wijn
  • 1 eetlepel peterselie
  • 250 ml crème fraîche
  • 100 ml kookroom
  • 150 gram Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Verhit een grote pan met water
  2. Kook hier de lasagne vellen in met een eetlepel olijfolie en laat ze vervolgens drogen op keukenpapier
  3. Breng vervolgens die grote pan met een liter water aan de kook met het visbouillontablet en de citroen (gesneden).
  4. Voeg daarna hier de kabeljauw aan toe en laat dit ongeveer 3 a 4 minuten gaar koken. Daarna de vis eruit halen.
  5. Vierendeel de tomaten en laat ze eventjes meekoken om ze vervolgens te ontvellen en ze in kleinere stukken te snijden.
  6. Pak de ovenschaal erbij en vet deze in met boter.
  7. Smoor vervolgens de tomaten met boter en de Verdicchio wijn. Zet daarna de oven aan op zo'n 200 graden.
  8. Roer daarna de peterselie, kabeljauw, kookroom, tonijn en garnalen door het tomaten vismengsel.
  9. Beleg de onderkant van de ovenschaal met lasagne vellen. Gebruik vervolgens 20% van de crème fraîche (zo'n 50ml) met peper, zout en een kwart van het tomaten vismengsel.
  10. Herhaal dit proces nog eens drie keer en maak het af met een goeie laag Parmezaanse kaas.
  11. Plaats daarna de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten. Als de bovenkant begint te pruttelen weet je dat alles gaar is.
Voedingswaarde
calorieën: 718 Vet: 46gr Koolhydraten: 24gr Proteïne: 52gr

 

 

 

Reacties

  1. zegt

    ik was op zoek naar vis lasagne gerecht , zonder voorgeschreven saus… dit recept voldoet er volledig aan: heerlijk! fris, genoeg vis, niet zwaar. Naar eigen smaak aan te passen.
    Tip voor de presentatie: ik snijd de overgebleven tomatenvellen in slierten en leg ze bovenop en tussen de kaas voordat het de oven ingaat.. Als de sliertjes een licht zwart randje krijgen….dan is het klaar en ook spannender om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

two × 2 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.