Lasagne met paddenstoelen

Lasagne met paddenstoelen

De lasagne met paddenstoelen is een typisch recept voor in de herfst omdat de smaak van de paddenstoelen hier prima bij past. Het mooiste aan dit lasagne recept is dat het onder de gezonde recepten valt, altijd mooi meegenomen. Wil je laten weten hoe jouw lasagne met paddenstoelen en champignons gelukt is, laat dan een reactie achter in de comments onderaan de pagina. Als je aanvullingen of opmerkingen hebt over deze lasagne met paddenstoelen dan zijn deze natuurlijk ook welkom!

Lasagne met paddenstoelen

4.0 from 1 reviews
Lasagne met paddenstoelen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram champignons in plakjes
  • 200 gram paddenstoelenmelange in plakjes
  • 800 gram pastasaus met kruiden
  • 275 gram verse lasagnebladen
  • 100 gram geraspte kaas
  • 125 gram crème fraîche
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Snij de champignons in mooie plakjes.
  3. Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
  4. Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak hier de champignons en paddenstoelen in voor 4 minuten.
  5. Voeg vervolgens ⅔ van de fijngesneden knoflook in de koekenpan en roer het voor 1 minuut. Eventueel peper toevoegen na smaak.
  6. Smeer een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaal en dek het af met lasagne bladen. Verdeel daar enkele paddenstoelen op met een beetje saus en dek het weer af met lasagne bladen.
  7. Maak vervolgens meer van dit soort lagen en eindig met lasagne bladen en saus.
  8. Mix de crème fraîche met de kaas en de rest van de fijngesneden knoflook. Smeer dit mengsel uit over de lasagne en bestrooi het eventueel met een beetje peper.
  9. Zet de ovenschaal in de oven voor 30 zodat het bovenste korstje goudbruin gaat worden.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 450 Vet: 15 Verzadigde vetzuren: 5 Koolhydraten: 55 Vezels: 5

Veel plezier met het maken van de lasagne met paddenstoelen!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eighteen − 5 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.