Knoflookknoopjes (Veganistisch)

Knoflookknoopjes (Veganistisch)Dit recept is voor een heerlijk bijgerecht. Deze knoflookknoopjes zijn zo lekker, dat je niet meer kan stoppen met eten! Je kunt ze makkelijk in een schaal naast het hoofdgerecht serveren, maar ook als aparte snack. Ze zijn zeker de moeite waard om te bakken en het is ook leuk om ze te maken. Ben jij namelijk goed in het vouwen van knopen in deeg? Dan kun je lachen om de creaties van andere mensen!

Recept Knoflookknoopjes

4.5 from 2 reviews
Knoflookknoopjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • Bloem zonder rijsmiddelen
  • 400 gram pizzadeeg, ontdooid indien bevroren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst of gesneden
  • zout en peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe wat bloem op het werk oppervlakte en rol hier het deeg op uit. Maak er een een rechthoek van met de afmetingen 40 cm bij 25 cm.
  3. Snijd met een mes of pizzasnijder het deeg in 16 reepjes.
  4. Vouw elk van deze streepjes in een knoop en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  5. Zet de knopen voor 15 a 20 minuten in de oven totdat ze goud gebakken zijn.
  6. Doe vervolgens in een sauspan de knoflook en de drie overige eetlepels olijfolie. Bak de knoflook 3 tot 5 minuten totdat hij begint te geuren.
  7. Giet de knoflook olie over het brood en maak dit af met zout en peper en draai de knopen om.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 460 Vet: 17 g Koolhydraten: 69 g Suiker: 2 g Sodium: 1360 mg Vezels: 5 g Proteïne: 11 g

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.