Knoflookbrood

KnoflookbroodKnoflookbrood is inderdaad geen pizza, maar het gaat wel heerlijk samen met een pizza. Je kunt het eten als voorafje, maar ook tijdens het eten van de pizza om even van smaak te wisselen. Knoflookbrood is makkelijk en snel te maken en het resultaat is altijd goed. De ingrediënten zijn ook makkelijk te vinden in de supermarkt en iedereen kan het maken. Allemaal redenen om het zelf ook een keer te maken.

Recept Knoflookbrood

4.0 from 2 reviews
Knoflookbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 3
Ingrediënten
  • 15 gram peterselie, gesneden
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel verse citroensap
  • 2 middelgrote knoflook tenen, in stukjes
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 60 ml olijfolie
  • 1 brood (diameter 30 cm), Italiaanse stijl wit. Of gewoon een stokbrood.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Voeg de peterselie, tijm, citroensap, knoflook, zout, peper en olijfolie samen in kleine kom.
  3. Snijd het brood in stukjes, maar snijd niet helemaal door, maar tot ¾ van het brood. Hierdoor blijft het hele brood intact.
  4. Smeer het mengsel tussen deze inhammen in het brood.
  5. Wikkel het hele brood voorzichtig in folie.
  6. Verwarm dit ongeveer 10 minuten zodat het brood warm wordt.
  7. Serveer meteen.
Voedingswaarde
calorieën: 350 Vet: 16 g Verzadigde vetzuren: 2.5 g Koolhydraten: 44 g Suiker: 4 g Sodium: 870 mg Vezels: 2 g Proteïne: 7 g

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twenty − 15 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.