Spaghetti Bolognese

spaghetti bologneseSpaghetti Bolognese is een van de bekendste pasta’s uit de Italiaanse keuken. Het wordt dan ook door vele mensen vaak gegeten en is al helemaal ingeburgerd in de Hollandse keuken. Dit recept voor Spaghetti Bolognese is iets moeilijker dan het standaard recept, maar dus ook net een stukje lekkerder.

Recept Spaghetti Bolognese

5.0 from 1 reviews
Spaghetti Bolognese
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 400 gram rundergehakt
  • 750 gram gepelde tomaten uit blik
  • 100 ml droge witte wijn
  • 20 gram boter
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • ½ theelepel oregano
  • 2 mespuntjes basterdsuiker
  • 3 takjes bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
  1. Verhit de boter in een braadpan.
  2. Doe hier de ui, wortelen en bleekselderij bij en bak ze in 6 minuten onder regelmatig omscheppen gaar.
  3. Doe het gehakt ook in de pan en bak het onder voortdurend omscheppen nog eens 5 minuten mee.
  4. Doe de witte wijn erbij en verhit alles op laag vuur totdat de wijn is verdampt.
  5. Doe nu ook de gepelde tomaten en het sap in een kom.
  6. Maak de tomaten met een vork een beetje fijn.
  7. Doe de oregano, suiker en peterselie erdoor.
  8. Doe het tomatenmengsel en het laurierblaadje bij de inhoud in de braadpan.
  9. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed elkaar.
  10. Laat de saus 40 minuten sudderen terwijl je zo nu en dan roert.
  11. Breng ongeveer 20 minuten voordat de saus klaar is, een grote pan met zout water aan de kook.
  12. Doe hier olijfolie en een snufje zout in.
  13. Kook de spaghetti beegaar door de aanwijzingen op de verpakking te volgen.
  14. Giet de gare spaghetti af en doe dit in een schaal.
  15. Giet de saus over de spaghetti (zonder laurierblaadje) en serveer de spaghetti bolognese met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eleven + 14 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.