Klassieke Lasagne

Klassieke lasagneMet dit recept zet jij zo een heerlijke lasagne op tafel. Dit recept wordt al jaren en jaren gebruikt en is iets wat bijna iedereen wel lust. Zeer handig dus voor feesten en partijen. Maar natuurlijk ook om voor jezelf te houden en zo de hele week alvast eten gekookt te hebben. Lasagne maken is erg simpel. Vooral bij dit recept, want je hoeft alleen het gehakt te bakken en de rest van de ingrediënten is een kwestie van in de ovenschaal neerleggen. Een kind kan de was doen!

Recept Klassieke Lasagne

4.5 from 2 reviews
Klassieke Lasagne
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6 porties
Ingrediënten
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel rode peper, gestampt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout & peper
  • 1 los geklopt ei
  • 400 à 500 gram mozzarella, versnipperd
  • 430 gram ricotta kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 5 gram verse peterselie, gesneden
  • 5 à 6 blaadjes verse basilicum, gesneden
  • 730 gram pastasaus
  • 12 lasagne vellen, niet gekookt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pak een ovenschaal met een breedte van ongeveer 33 cm en vet deze in met olie. Zet deze vervolgens aan de kant.
  3. Verwarm het gehakt op middelhoog vuur.
  4. Voeg hier tijm, rode peper, oregano, knoflookpoeder en gedroogde basilicum aan het geheel toe terwijl je het vlees nog aan het bakken bent.
  5. Mix ondertussen het eimengsel, de helft van de mozzarella, de ricotta, de helft van de Parmezaanse kaas, peterselie en basilicum totdat alles goed gemixt is. Zet het vervolgens aan de kant.
  6. Giet het vlees af en doe het terug in de pan.
  7. Roer de pastasaus bij het vlees erin.
  8. Verspreid vervolgens ongeveer 1 kopje pastasaus over de bodem van de ovenschaal.
  9. Doe hier een laag lasagne vellen overheen, een derde van het ricotta kaas mengsel en nog een kopje van de saus.
  10. Herhaal dit voor twee nieuwe lagen.
  11. Leg hierna de laatste drie vellen op de lasagne en de overgebleven vleessaus. Strooi de andere helft van de mozzarella en de andere helft Parmezaanse kaas over de lasagne.
  12. Spray de ene kant van de aluminiumfolie in met kookspray of olijfolie om te voorkomen dat de kaas aan het folie blijft plakken, en doe de folie over de ovenschaal heen.
  13. Bak de lasagne voor 45 minuten. Haal het folie eraf, en bak de lasagne nog eens 15 minuten.
  14. Laat de lasagne 15 minuten staan voordat je hem aansnijdt.
Voedingswaarde
Serveert: 1 hele schaal calorieën: 1770 Vet: 113 g Verzadigde vetzuren: 57 g Trans fat: 2,5 g Koolhydraten: 71 g Suiker: 38 g Sodium: 3180 mg Vezels: 14 g Proteïne: 117 g Cholesterol: 505 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

thirteen − twelve =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.