Griekse Pasta

Griekse saladeEen heerlijke Griekse pasta, wat kun je je daarbij voorstellen? Feta en zwarte olijven natuurlijk! Dat zijn dan ook twee van de basisingrediënten van deze pasta. Aangevuld met champignons, spaghetti, tomaten en heerlijke Italiaanse kruiden, heb je zo een Griekse pasta in elkaar gezet. Maak jij dit ook vanavond?

Recept Griekse Pasta

5.0 from 2 reviews
Griekse Pasta
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 460 gram spaghetti pasta (andere pasta kan ook natuurlijk)
  • 3 tomaten
  • 90 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 460 gram champignons, gesneden
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 110 gram feta
  • 50 gram zwarte olijven, uitgelekt
Instructies
  1. Breng een grote pan met water en zout aan kook.
  2. Dompel de tomaten kort onder in het kokende water, zodat het velletje loslaat.
  3. Haal de tomaten uit het water met een schuimspaan (spatel met gaatjes).
  4. Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook dit voor 8 à 10 minuten totdat de pasta al dente is. Giet de pasta vervolgens af.
  5. Terwijl de pasta aan het koken is, pel je de tomaat en snijd je hem in stukjes.
  6. Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie.
  7. Roer de knoflook en de champignons in de pan en verhit dit totdat de champignons hun sap begint te af te scheiden.
  8. Roer de tomaten ook in het mengsel gevolgd door de oregano en wacht totdat de tomaten zacht zijn geworden.
  9. Leg de spaghetti op een bord, gevolgd door de tomatensaus en doe hier feta en olijven overheen.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 + 6 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.