Glutenvrije pizza

Glutenvrije pizza

4.0 from 2 reviews
Glutenvrije pizza
 
Glutenvrije pizzabodem van de foodblog Weltevreten. Een blog met glutenvrije recepten. Let op! De beste smaak krijg je door het deeg 24 uur weg zetten in de koelkast, dus neem de tijd. Je kunt deze stap ook overslaan en gelijk beginnen met het uitrollen. Vergeet dan niet eerst de oven voor te verhitten en de sojamelk licht te verwarmen.
Auteur:
Recept soort: diner
Keuken: Italiaans
Ingrediënten
  • Pizzabodem (voor 1 grote pizza)
  • 65 g sojameel
  • 90 g rijstebloem, plus extra om te bestuiven
  • 4 g psylliumvezels
  • 4 g suiker
  • 4 gram instant gist
  • 3 g zout
  • 160 g sojamelk
  • 1 eiwit
  • 1 el olijfolie
  • Ingrediënten snelle pizzasaus
  • gezeefde tomaten (passata), ca. 200 ml
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 à 2 tl zeezout, naar smaak en of de passata al gezouten is
  • een draai van de pepermolen
  • 1 tl gedroogde oregano
Instructies
  1. Roer de droge ingrediënten in een kom door elkaar. Doe de sojamelk samen met het eiwit en de olijfolie bij de droge ingrediënten. Gebruik een mixer met kloppers (dus geen deeghakken) om alles goed te mengen.
  2. Schep het deeg in een kom (niet van metaal) en dek het deeg goed af met huishoudfolie. Zet het ca. 24 uur in de koelkast.
  3. Haal het deeg een uur van te voren uit de koelkast en verhit de oven met pizzasteen voor op 200 °C.
  4. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en bestrooi licht met rijstebloem. Schep met een deegschraper of spatel het deeg op het bakpapier. Druk het deeg met de schraper plat tot een ronde en plak van ca. 2 cm dik. Bestrooi het deeg licht met rijstebloem en rol het behoedzaam uit tot de gewenste dikte. Bestrooi tussendoor evt. extra met bloem om plakken van de deegroller te voorkomen. Vouw nu de rand een tot twee centimeter naar binnen toe en druk de naden goed aan. De rand is nu twee maal zo dik. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 20 minuten op een warme plek rusten.
  5. Ondertussen heb je tijd om de saus te maken en de ingrediënten te snijden. Hieronder een recept voor een snelle tomatensaus.
  6. Verwijder de folie en schuif het deeg met bakpapier op een kleine bakplaat of pizzaplaat. Gebruik de achterkant van de plaat zodat de pizza er gemakkelijk af kan glijden. Schuif het deeg met bakpapier op de hete steen en bak 5 minuten, tot ze licht gekleurd is. Haal de pizzabodem met behulp van de bakplaat uit de oven (laat de pizzasteen in de oven). Keer de pizza om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat even uitstomen en keer de bodem weer om en leg het terug op het bakpapier.
  7. Smeer een beetje saus dun uit over de bodem en beleg de pizza naar keuze. De pizza op de foto is belegd met dunne plakken mozzarella, basilicum en een scheut olijfolie. Schuif de belegde pizza met of zonder bakpapier weer op de steen en bak de pizza in ca. 10 minuten af.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eighteen − three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.