Citroentaart

Citroentaart

Citroentaart

Een citroentaart is lekker fris en luchtig. Heerlijk om te eten in tuin op een mooie lentedag met familie en vrienden. Bij het maken van deze taart heb je een zesteur nodig. Dit is een soort van schaaf gereedschap wat je kan gebruiken om stukjes schil (zeste) te verwijderen van citrusvruchten.

5.0 from 1 reviews
Citroentaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 8
Ingrediënten
  • 300 gram poedersuiker
  • 125 gram gezeefde bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 7 eieren (waarvan drie alleen de eiwitten)
  • 3 citroenen
  • beetje zout
Instructies
  1. Meng het bloem, 60 gram boter, de suiker, 1 ei en een klein beetje zout samen.
  2. Doe dit mengsel in een ingevette bakvorm en laat het ongeveer een half uur rusten in de koeling.
  3. Verwarm de oven voor op ongeveer 160 graden.
  4. Bak vervolgens je bodem in ongeveer 15 a 20 minuten. Gebruik hierbij bak-knikkers op de bodem lekker knapperig te maken. Na het bakken kun je de oven terug zetten naar 130 graden.
  5. Gebruik een zesteur om stukjes schil te schaven van de citroenen. Pers vervolgens de citroenen uit.
  6. Meng dit geheel samen met 3 eieren, 150 gram poedersuiker en 40 gram boter op een laag vuur. Blijf dit geheel doorroeren op een laag vuur, niet laten koken!
  7. Blijven roeren tot dat dit mengsel een vla-achtige substantie krijgt.
  8. Giet daarna deze vulling over je voorgebakken bodem.
  9. Daarna kun je de taart afbakken in de op 130 graden voorverwarmde oven voor 10 a 15 minuten.
  10. Voor de creme bovenkant sla drie eiwitten stijf met een klein beetje zout. Daarna doe je hier de overgebleven poedersuiker bij zodat je een fijne mouse krijgt.
  11. Verdeel vervolgens deze creme over de taart en laat de taart nog heel even voor 3 a 5 minuten onder de grill staan. Let op, de creme mag een lichte bruine tint krijgen. Ik blijf er altijd bij staan want mijn oven is erg snel.

Eet smakelijk

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

four × 4 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.