Bruschetta tomaat mozzarella

Bruschetta tomaat mozzarellaBruschetta is een heerlijk Italiaans (borrel)hapje dat wordt gegeten voor het diner. Er bestaan verschillende variaties van dit lekkere, geoliede stukje brood. Je kunt hier namelijk alles op doen wat je maar lekker vindt! Dit recept is voor zelfgemaakte bruschetta met tomaat en mozzarella. Geniet samen met vrienden of familie van heerlijke hapjes, zodat je lekker lang kunt bijkletsen aan tafel!

Recept: Bruschetta tomaat mozzarella

Bruschetta tomaat mozzarella
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 1 boerenbrood
  • 1 grote tomaat
  • 125 g mozzarella
  • 20 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
Instructies
  1. Snijd het boerenbrood af in plakken.
  2. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Besprenkel een schoteltje met olijfolie en dep hierin de bovenkant van de plakken brood in de olijfolie.
  5. Doe het brood even in de oven, zodat het brood lekker knapperig wordt.
  6. Haal het brood uit de oven.
  7. Pel het teentje knoflook en wrijf hiermee het brood in.
  8. Doe de mozzarella en tomaat op de bruschetta.
  9. Doe deze in de oven totdat de mozzarella is gesmolten (ongeveer 10 minuten).
  10. Haal de bruschetta weer uit de oven.
  11. Leg de stukken brood op een bordje en giet een beetje olijfolie over de bruschetta.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eighteen − five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.