Armeense Pizza

Armeense PizzaHeb jij interesse in de keuken van Armenië? Dan is deze Armeense Pizza weer een stapje dichterbij deze mooie cultuur. Je rolt deze pizza op voordat je hem gaat eten. Hij is dus wat makkelijker te eten dan een gewone Italiaanse pizza. De Armeense pizza heeft ook iets weg van een Turkse Pizza. Het zijn dan ook buurlanden van elkaar, waardoor de keukens elkaar hebben beïnvloed. Deze Armeense Pizza is echter zo uniek in smaak, dat je het echt een keer moet proberen voordat je hem afschrijft als een Turkse Pizza!

Recept Armeense Pizza

4.0 from 2 reviews
Armeense Pizza
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2 pizza's
Ingrediënten
  • 450 gram lamsgehakt (of lamsvlees in kleine stukjes gesneden)
  • 225 gram ui, fijngesneden
  • 90 gram groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel knoflook, fijngehakt
  • 410 gram tomaten uit blik, geschild en in blokjes gesneden
  • 170 gram tomatenpuree
  • 10 gram peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel verse basilicum, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse muntblaadjes, fijngehakt
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 snufje cayennepeper (optioneel)
  • 4 pitabroodjes of zachte tortilla's
  • een beetje olijfolie
Instructies
De dag voor het serveren
  1. Pak een grote koekenpan en verwarm hier wat olijfolie in op middelhoog vuur.
  2. Doe het lamsvlees in de pan nadat de olijfolie heet is.
  3. Breek het vlees indien nodig in stukjes en bak het bruin.
  4. Voer het overtollige vet af.
  5. Voeg vervolgens de ui, groene peper en knoflook toe.
  6. Bak de ui totdat deze glazig is.
  7. Roer de in blokjes gesneden tomaten en de tomatenpuree er doorheen.
  8. Breng het geheel op smaak met peterselie, basilicum, munt, komijn en optioneel de cayennepeper.
  9. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken.
  10. Haal de pan van het vuur, dek de pan af en zet het een nacht in de koelkast om de smaken te mengen.
De dag van het serveren
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Verdeel het lamsvlees mengsel gelijkmatig over de tortilla's en verspreid het naar de randen.
  3. Leg de tortilla's op een bakplaat en bak deze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de pizza's vervolgens uit de oven en leg deze op een groot stuk aluminiumfolie.
  5. Rol de pizza's op en zorg dat de folie om aan de buitenkant van de tortilla zit. Dit houdt de pizza namelijk warm.
  6. Je kunt de pizza's zowel warm als koud serveren.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − eight =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.