Tomatensoep

Tomatensoep
Tomatensoep is toch wel een van de bekendste soepen die er is. En misschien ook wel de lekkerste! De soep bestaat vooral uit tomaten, maar je kunt er nog veel meer verse groenten aan toevoegen, zoals wortels, uien en bleekselderij. Daarnaast is het lekker om zelf balletjes gehakt te maken en deze ook in de soep te doen. Je kunt dan ook zoveel variëren als je maar wilt met tomatensoep. De basis is een gladde soep van tomaten, die iedereen kan waarderen. Ook ideaal voor (kleine) kinderen!

Tomatensoep

5.0 from 1 reviews
Tomatensoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 8
Ingrediënten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bouillonblokjes (kip of groente)
  • 400 g gepelde tomaten (2 blikken)
  • 6 tomaten (bij voorkeur tros- of vleestomaten)
  • een handjevol basilicum
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
Extra nodig:
  • staafmixer
Instructies
  1. Schil en snijd de wortels in plakken en snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
  2. Pel en snijd de uien en de teentjes knoflook.
  3. Verhit 2 eetlepel olijfolie in een grote pan op matig vuur.
  4. Voeg de groenten toe in de pan en meng alles goed door elkaar.
  5. Laat de pan ongeveer 10 minuten op het vuur staan, waarbij je de deksel schuin op pan hebt liggen.
  6. Als het goed is, zijn de wortels zacht geworden en de uien goudbruin gekleurd.
  7. Doe de blokjes bouillon in 1,8 liter kokend water en los op, terwijl je door blijft roeren.
  8. Voeg het vocht toe aan de pan met groenten. Doe hier ook meteen de gepelde tomaten uit blik en de verse tomaten bij.
  9. Roer nog even goed door en laat de soep koken.
  10. Heeft de soep gekookt? Zet dan het vuur iets lager en laat de soep (afgedekt) nog ongeveer 10 minuten sudderen.
  11. Haal intussen de blaadjes basilicum van de steeltjes en haal erna de pan van het vuur.
  12. Breng de soep op smaak met peper en zout. Doe ook de blaadjes basilicum in de soep.
  13. Pureer alles met een staafmixer.
  14. Proef de soep even en breng (indien nodig) op smaak.
  15. Serveer de soep eventueel met een beetje crème fraîche en wat basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.