Aardappel truffelsoep

Aardappel truffelsoep

De aardappel truffelsoep heeft een uitstraling van een luxe soep waardoor je gasten versteld zullen staan van jouw kookkunsten. Het voordeel van dit soeprecept is dat het snel klaar en het eenvoudig te maken is. Dit aardappel truffelsoep recept is voor 4 personen waar je nog wel even iets van brood moet bij serveren omdat je anders toch iets te kort komt. Denk hierbij een een luxe bruin brood die je zelf nog moet snijden. Serveer daar een kruidenboter of zeezoutboter bij en het is helemaal perfect. Wij wensen je heel veel eet plezier met deze overheerlijke aardappel truffelsoep.

Aardappel truffelsoep

5.0 from 1 reviews
Aardappel truffelsoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 3 verse truffels
  • 400 gram aardappelen
  • 700 milliliter water
  • 1,5 tablet kippenbouillon
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui in stukjes
  • 1 theelepel rozemarijn blaadjes
  • 150 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels zwarte truffelolie
  • Zout
  • peper
Instructies
  1. Schil de aardappels en snij ze in stukken.
  2. Verwarm 700 milliliter water in een soeppan en los daar de 1,5 tablet kippenbouillon in op.
  3. Voeg de ui, knoflook, aardappel en rozemarijn daar aan toe en laat het voor 11 minuten rustig koken.
  4. Schenk nu de kookroom er bij en de truffels.
  5. Pureer het tot een gladde massa.
  6. Mix de Parmezaanse kaas en truffelolie er doorheen en breng het op smaak met wat zout en peper. Laat het voor nog 4 minuten pruttelen.
  7. Serveer het in een soepkom met een aantal druppeltjes truffelolie verspreid over de kom.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 420

Laat je ons nog even weten in de reacties wat je van deze aardappel truffelsoep vond?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nine − six =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.